SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 8: Frank Lampard

Rugnummer 8: Frank Lampard

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de achtste maand van 2021 wordt rugnummer 8 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal.

Frank Lampard en rugnummer 8 zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De Engelsman voetbalde namelijk vrijwel zijn gehele carrière met dit prachtige rugnummer. Hij groeide op in Londen als zoon van oud-voetballer Frank Lampard sr., die tweemaal de FA Cup won met West Ham United. Evenals zijn vader zette ‘Lamps’ zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij ‘The Hammers’. Uiteindelijk groeide hij bij zijn geliefde Chelsea uit tot een Engels voetbalicoon. In de herfst van zijn carrière koos hij nog voor een Amerikaans uitstapje bij het New York City van Angeliño, David Villa en Andrea Pirlo met als coach Patrick Viera. Aangezien de Amerikaanse voetbalcompetitie op dat moment nog acht maanden stillag, werd Lampard in de tussentijd nog één seizoen verhuurd aan Manchester City. Daarnaast speelde ‘Lamps’ 106 wedstrijden voor Engeland waarin hij liefst 29 keer scoorde.

Chelsea-icoon

‘Lamps’ groeide in dertien seizoen uit tot een ware publiekslieveling bij Chelsea. Hij speelde in totaal 648 wedstrijden met rugnummer 8 voor ‘The Blues’. In deze wedstrijden wist hij maar liefst 211 keer het net te vinden. Namen als Didier Drogba en Eden Hazard wisten dit doelpuntenaantal niet te evenaren, waardoor ‘Lamps’ nog altijd clubtopscorer aller tijden is van de Londense grootmacht. Op 23 mei 2014 besliste Chelsea om na dertien seizoenen en meer dan 400 competitiewedstrijden zijn aflopende contract niet meer te verlengen. In de periode als aanvoerder van ‘The Blues’ werd al wel duidelijk dat deze intellectuele technicus het trainersvak in zou duiken en terug zou keren in Londen. Uiteindelijk verscheen Lampard in 2019 als hoofdcoach op Stamford Bridge, waar hij Hakim Ziyech nog onder zijn hoede had. Helaas was het Engelse sprookje maar van korte duur.

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.