SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 8: Édgar Barreto

Rugnummer 8: Édgar Barreto

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de achtste maand van 2021 wordt rugnummer 8 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal.

In deze rubriek hebben we al veel internationale wereldsterren voorbij zien komen. Aangezien we culthelden uit de Eredivisie ook niet onbesproken willen laten, is ervoor gekozen om het verhaal van de NEC-legende Édgar Osvaldo Barreto Cáceres deze week uit te lichten. De Paraguayaan maakte in 2003 de overstap van het Paraguyaanse Cerro Porteño naar Nederland om zijn Europese droom te verwezenlijken. Eén jaar later maakte hij zijn debuut voor NEC onder meervoudig Oranje-international Johan Neeskens. De middenvelder wist zich moeiteloos aan de Nederlandse competitie aan te passen, veroverde al vrij snel een basisplek en groeide uit tot een ware publiekslieveling in het Goffertstadion. Na zijn vertrek uit Nijmegen in 2007 was Édgar Barreto actief bij diverse Italiaanse Serie A-ploegen. Afgelopen seizoen verscheen de 37-jarige middenvelder weer op de Nederlandse velden in zijn vertrouwde clubkleuren en het onmisbare rugnummer 8.

Veteraan én vaderfiguur

Met een rugzak vol ervaringen keerde Barreto vorig seizoen op 36-jarige leeftijd terug op het oude nest. Als oude rot in het vak moest de Paraguayaan de piepjonge ploeg van Rogier Meijer op sleeptouw nemen. De ervaren middenvelder vulde deze rol goed in en stelde zich op als een vaderfiguur. De tieners uit de selectie van NEC kunnen namelijk altijd terecht bij de 60-voudig international van Paraguay. Daarnaast zorgde hij met een aantal andere jongens voor een goede balans in de ploeg, waardoor NEC ten koste van NAC Breda wist te promoveren naar de Eredivisie. We kunnen dus wel stellen dat Barreto zijn dienst heeft bewezen. Als we de rugnummer 8 van NEC moeten geloven gaan we hem komend seizoen nog veelvuldig zien vlammen in de Eredivisie!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.