SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 7: Raúl González Blanco

Rugnummer 7: Raúl

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de zevende maand van 2021 wordt rugnummer 7 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal.

Raúl González Blanco, beter bekend als Raúl, is een van de beste voetballers die Spanje ooit heeft voortgebracht. Een kapitein, een killer, een kampioen, de clubicoon van Real Madrid beschikte over alle facetten. Op 27 juni 1977 werd Raúl geboren in het centrum van Madrid. Met twee Europese topploegen die de stad vertegenwoordigen, kon het haast niet anders dan dat hij op jonge leeftijd zijn eerste kicksen zou aanschaffen. Ondanks dat ‘El Angel de Madrid’ naam en faam maakte bij ‘De Koninklijke’, begon hij zijn carrière bij stadgenoot Atlético Madrid. Nadat voormalig voorzitter Jesús Gil y Gil de jeugdafdeling had opgedoekt, vertrok Raúl naar Real Madrid. Niet veel later maakte hij in het seizoen 1994/95 op 17-jarige leeftijd al zijn debuut in de hoofdmacht. In 2010 verliet hij de club en droeg hij het iconische rugnummer 7 over aan Cristiano Ronaldo. Na korte avonturen bij Schalke 04, Al-Sadd en New York Cosmos besloot Raúl González Blanco zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Doelpuntenmachine

In Madrid groeide Raúl uit tot een ware doelpuntenmachine. Een lange periode was hij clubtopscorer van ‘De Koninklijke’. Op 15 februari 2009 scoorde Raúl twee doelpunten tegen Sporting Gijon, waardoor hij Alfredo Di Stéfano passeerde en clubtopscorer aller tijden werd. In totaal zou ‘El Angel de Madrid’ 323 doelpunten maken voor Real Madrid. Uiteindelijk streefde die andere rugnummer 7, Cristiano Ronaldo, Raúl voorbij, waardoor hij momenteel op plek twee staat. Ook was Raúl een lange tijd Europees topscorerer. Echter is hij in de tussentijd alweer afgezwakt naar de vierde plaats. De Real Madrid-icoon moest het afleggen tegen wederom Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Robert Lewandowski. Ondanks dat hij deze wereldspelers van formaat voor zich moest laten, zal deze legende zijn status als wereldtopper nooit verliezen!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.