SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 7: Cristiano Ronaldo

Rugnummer 7: Cristiano Ronaldo

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de zevende maand van 2021 wordt rugnummer 7 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal.

We kunnen de maand eigenlijk maar met één persoon afsluiten: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. De Portugese superster behoort statistisch gezien namelijk tot de besten aller tijden. Hij acteert al ruim vijftien jaar op het hoogste Europese podium en is nog lang niet klaar met het heilige spelletje. Ronaldo had zijn eerste kennismaking met de bal op het Portugese eiland Madeira. Al snel groeide de liefde voor de bal en de jonge Cristiano had maar één droom: profvoetballer worden. In oktober 2002 ging deze droom in vervulling, de frivole vleugelaanvaller maakte zijn officiële debuut voor Sporting CP. In de jaren die volgden won de 36-jarige spits de ene naar de andere prijs en brak hij diverse records. Deze rugnummer 7 is een speler voor in de geschiedenisboeken!

De keerzijde van de medaille

Cristiano Ronaldo is de zoon van Dinis Aveiro, een tuinman, en zijn vrouw Dolores dos Santos Aveiro, een kok. De Portugese superster was een ongewenst kind en zijn moeder overwoog abortus. In plaats daarvan dronk zij op advies donker bier om vervolgens te rennen totdat ze bijna flauw viel, maar een miskraam bleef uit. Zijn vader was een alcoholist en verkocht met zijn andere zoon Hugo Manchester United-shirts van Ronaldo om alcohol te kunnen blijven kopen. De fles werd hem uiteindelijk fataal. Dinis kwam te overlijden toen Ronaldo negentien jaar oud was. Zo zien we dat alle successen van de 36-jarige spits ook verdriet kennen.

Belangrijkste prijs

In zijn actieve loopbaan heeft Cristiano Ronaldo een indrukwekkend palmares opgebouwd. Hij won meermaals de Champions League, het WK voor clubteams en de Ballon d’Or. Echter bleef het succes met zijn geliefde Portugal uit. Hij was enorm dichtbij op zijn eerste EK in 2004, maar uiteindelijk moesten de Portugezen toch buigen voor de Grieken. Het uitblijven van dit succes knaagde een lange tijd aan Ronaldo, maar dat veranderde in 2012. De Portugese superster was dit jaar namelijk in bloedvorm en won de Europese titel. Ondanks dat hij het veld in de beslissende finale moest verlaten met een blessure, was de blijdschap na afloop van de wedstrijd niet minder groot. De rugnummer 7 van Portugal werd eindelijk beloond met deze felbegeerde prijs!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.