SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 7: Beckham x Griezmann

Rugnummer 7: Beckham x Griezmann

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de zevende maand van 2021 wordt rugnummer 7 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal.

Deze week behandelen we niet één, maar twee spelers die rugnummer 7 droegen, want David Beckham en Antoine Griezmann mogen absoluut niet ontbreken in deze rubriek. De een hing in 2013 zijn schoenen aan de wilgen, de ander toont zijn kunstjes nog wekelijks op de Europese velden. De Engelsman speelde voor Real Madrid, de Fransman speelt voor rivaal FC Barcelona. Beckham strooide met passes vanuit de middelste linie, Griezmann zet zijn snelle dribbels in als schaduwspits. Deze wereldvoetballers lijken naast het dragen van rugnummer 7 niet veel gemeen te hebben, maar na het lezen van dit artikel begrijp je waarom we gekozen hebben voor deze combinatie.

Rolmodel

Antoine Griezmann heeft één groot idool: David Beckham. Hij ziet de Manchester United-legende als zijn absolute rolmodel. Zo gaf de Fransman een tijd geleden ook toe dat hij ernaar streeft om te zijn zoals Beckham. Griezmann probeert met de kleinste details gelijkenissen te hebben met zijn grote idool. Zo is de Engelsman de reden dat hij met rugnummer 7 speelt, zijn shirt met lange mouwen draagt en regelmatig van haarstijl verandert. Op deze manier wil de speler van FC Barcelona David Beckham eren. Een prachtig gebaar waaruit blijkt dat de Engelsman enorm veel indruk heeft achtergelaten tijdens zijn voetbalcarrière en vandaag de dag nog steeds niet vergeten is!

Inter Miami

Een aantal jaar geleden liet Antoine Griezmann doorschemeren dat hij dolgraag zijn carrière af zou willen sluiten in de Major League Soccer. Toen Inter Miami, de voetbalclub van David Beckham, deel ging nemen aan deze competitie was de keuze snel gemaakt voor de Fransman. In een interview met l’Équipe deed Griezmann alvast een open sollicitatie. “Als Beckham mij bij zijn club wil hebben, dan ga ik”, aldus de aanvaller van FC Barcelona. Wij zijn benieuwd of we Antoine Griezmann binnen nu en een paar jaar zien schitteren in het prachtige shirt van Inter Miami en hierdoor zijn grote droom werkelijkheid kan worden!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.