SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 6: Ronald de Boer

Rugnummer 6: Ronald de Boer

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de zesde maand van 2021 wordt rugnummer 6 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Ronald de Boer debuteerde op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Ajax. Hij wist direct te scoren en mocht daarom twee dagen later invallen in de UEFA Super Cup tegen FC Porto. Na een prachtige omweg via Enschede bij FC Twente, keerde De Boer terug bij de Amsterdamse Eredivisieclub. De terugkeer van De Boer op het oude nest was erg succesvol. In de jaren die volgden bij de club wist de middenvelder annex aanvaller namelijk vier landskampioenschappen te winnen. Daarnaast won hij met Ajax de Champions League en de wereldbeker voetbal voor clubteams. Na een conflict vertrok Ronald samen met zijn broer uit Amsterdam. De tweelingbroers vervolgden hun carrière bij FC Barcelona. Verder kwam Ronald de Boer nog uit voor Glasgow Rangers, Al-Rayyan en Al-Shamal (Qatar). Gedurende zijn hele carrière speelde rugnummer 6 een belangrijke rol.

Broederschap

Samen met zijn broer Frank doorliep Ronald de Boer de jeugdopleiding van Ajax. De gezamenlijke droom was helder: samen in Ajax 1 spelen. In de voetballerij kennen we niet veel tweelingbroers die zo succesvol zijn geweest als de gebroeders De Boer. De band tussen de broers is enorm sterk en ze wisten elkaar altijd weer terug te vinden in hun voetbalcarrières. Ronald en Frank speelden natuurlijk samen bij Ajax, Oranje en FC Barcelona, maar ook bij Glasgow Rangers en in Qatar. Ze verdwenen elkaar nooit uit het oog. Als tweelingbroers is een gezamenlijke succesvolle carrière in de voetbalwereld het mooiste wat er is. De Boertjes zullen deze fantastische momenten koesteren. Voor Ronald zal het shirt met rugnummer 6 van de wereldbekerwinst in Tokio voor altijd een van zijn mooiste tastbare herinneringen blijven!

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!
Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.