SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 6: Franco Baresi

Rugnummer 6: Franco Baresi

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de zesde maand van 2021 wordt rugnummer 6 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

In het hedendaagse voetbal zien we niet veel spelers die gedurende hun gehele carrière voor één en dezelfde club spelen. Dat is enorm jammer, want onvoorwaardelijke clubliefde is het mooiste wat er is. Franco Baresi speelde wel zijn gehele carrière voor zijn geliefde AC Milan, al zat rivaal Internazionale in zijn jeugdjaren ook nog achter hem aan. In totaal bleef hij twintig seizoenen in trouwe dienst bij de Milanese grootmacht, waardoor hij uitgroeide tot een van de belangrijkste krachten uit de geschiedenis van de club. Het clubicoon was voetballend erg sterk en zorgde verdedigend voor een sterke Italiaanse muur. Hierdoor konden de andere grote namen uit het sterrenensemble hun aanvallende talenten ontplooien. Baresi speelde als libero zijn wedstrijden altijd met het iconische rugnummer 6.

Gouden tijdperk

Franco Baresi beleefde met de Rossoneri eind jaren ’80 een gouden tijdperk. Samen met onze Nederlandse helden Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard boekte de Italiaanse libero succes na succes. Franco fungeerde in dit ‘nieuwe’ Milan als Capitano. Als slot op de deur was hij van essentieel belang in dit geweldige team. In totaal wist Baresi driemaal de Europacup I/ Champions League te winnen en werd AC Milan twee jaar op rij de beste club ter wereld. Zonder het Nederlandse ensemble was het de Italianen waarschijnlijk niet gelukt om deze prestaties jaar in jaar uit op de mat te leggen, maar deze rugnummer 6 was als leider misschien wel de belangrijkste schakel in dit elftal. Hierdoor heeft Baresi een speciaal plekje in de harten van de Italiaanse fans verdiend!

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.