SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 5: Zinédine Zidane

Rugnummer 5: Zinédine Zidane

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de vijfde maand van 2021 wordt rugnummer 5 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Zinédine Yazid Zidane mag absoluut niet ontbreken in deze rubriek. Hij werd geboren op 23 juni 1972 in La Castellane, Marseille. Zijn ouders waren gevlucht richting Frankrijk omwille van de Algerijnse oorlog. Zizou groeide samen met zijn vier broers en zussen op in een buurt die bekendstond om zijn criminaliteitscijfers en werkloosheid. Ondanks dat had de familie Zidane een vrij stabiel en comfortabel leven. Voetbal bracht Zinédine veel geluk, waardoor hij gehecht raakte aan de bal. Via de plaatselijke voetbalclub en een driedaags voetbaltoernooi, werd hij gescout door AS Cannes. Uiteindelijk kwam Zidane via Girondins de Bordeaux in Turijn terecht. Na vijf succesvolle seizoenen bij Juventus verkaste de Fransman naar Madrid, wat uiteindelijk zijn eindhalte bleek te zijn. Hier groeide Zizou uit tot de beste voetballer die Frankrijk ooit heeft voortgebracht. Zinédine Zidane droeg het heilige witte shirt van Real Madrid met rugnummer 5.

Galáctico

Zinédine Zidane maakt onderdeel uit van het illuster rijtje Galácticos. Hij was namelijk een van de peperdure sterren die aangetrokken werden in het eerste ambtstermijn van Florentino Pérez. In 2001 contracteerde de president van Real Madrid de Franse klasbak voor een toenmalig recordbedrag van 73,5 miljoen euro. Zidane bekroonde zijn eerste seizoen bij De Koninklijke met het winnen van de Champions League en de Super Cup in 2002. Hij was direct dé smaakmaker van de ploeg met zijn elegante speelstijl en indrukwekkende voetbal ‘gochme’. Zijn hoogtepunt met rugnummer 5 beleefde Zizou in datzelfde jaar. Hij besliste namelijk de Champions League-finale tegen Bayer Leverkusen met een geweldige halve omhaal in de linker kruising, waardoor Zinédine Zidane altijd een bijzonder plekje zal blijven houden in de harten van de supporters van Real Madrid.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.