SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 5: Georginio Wijnaldum

Rugnummer 5: Georginio Wijnaldum

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de vijfde maand van 2021 wordt rugnummer 5 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Gisteren maakte bondscoach Frank de Boer de voorselectie voor het EK van aankomende zomer bekend. Georginio Wijnaldum was ongetwijfeld een van de eerste namen die de bondscoach op zijn kladblok noteerde. De Oranje-international speelde zijn eerste jeugdjaren in Spangen voor Sparta Rotterdam. Al snel klopte Feyenoord aan de deur. Zij namen Gini van hun stadgenoot over en lieten hem op 16-jarige leeftijd debuteren in de hoofdmacht. Na een succesvolle periode in Eindhoven en een prachtig WK besloot Wijnaldum zijn geluk te beproeven in Engeland. Na één seizoen bij Newcastle United maakte de Rotterdammer een prachtige transfer naar Liverpool. Hij debuteerde voor Feyenoord in zijn geliefde rugnummer 5 en heeft dit prachtige nummer zijn gehele periode in Engeland al op de rug staan. Daarom mag deze perfecte box-to-box speler absoluut niet ontbreken in deze rubriek!

Jongste debutant

Georginio Wijnaldum is nog altijd de jongste debutant in de geschiedenis van Feyenoord. De Rotterdamse voetbalclub verkeerde in 2007 financieel in zwaar weer en moest beroep doen op de jeugd. Gini was een van de pareltjes van Varkenoord en mocht op 8 april datzelfde jaar zijn opwachting maken in de hoofdmacht. Hij ging de thuiswedstrijd tegen Groningen vol zelfvertrouwen en bravoure in. En met succes, de jonge Rotterdammer had klaarblijkelijk geen Kuipvrees en maakte veel indruk op Het Legioen. Wijnaldum debuteerde deze wedstrijd met rugnummer 5. Dit geluksgetal is erg bijzonder voor hem aangezien zijn favoriete speler, Zinédine Zidane, met dit nummer speelde. De legendarische Zizou mag absoluut niet ontbreken in deze rubriek. Wij namen zijn carrière onder de loep. Lees hier het verhaal achter Zinédine Zidane.

Liefde voor oma

De liefde van Georginio Wijnaldum voor zijn oma gaat heel ver. Hij groeide op in Schiedam, een buurt waar in het verleden veel criminaliteit heerste en waar jongens behoed werden voor de staat. Mede dankzij zijn liefdevolle oma en de liefde voor de bal heeft Gini altijd het rechte pad bewandeld. Hij beweert dat hij al zijn successen te danken heeft aan zijn oma, zij heeft hem namelijk opgevoed en discipline bijgebracht. Daarom zal de Oranje-international zijn oma altijd dankbaar blijven. Na het behalen van de Gouden Schoen in de Eredivisie (2015) sprak Wijnaldum een aantal lovende woorden over zijn oma tijdens zijn speech en moest hij vechten tegen de tranen. Georginio Wijnaldum is een echte familieman met een hart op de juiste plek!

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.