SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

Rugnummer 5: Fabio Cannavaro

Rugnummer 5: Fabio Cannavaro

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de vijfde maand van 2021 wordt rugnummer 5 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Fabio Cannavaro is een van de weinige verdedigers die met een lengte van 1 meter 75 de absolute wereldtop gehaald heeft. Volgens hem draaide het in zijn rol ook niet om fysieke kracht, maar om timing. Wie zich goed positioneert en op het juiste moment timet, zal volgens de Italiaan in vrijwel alle gevallen de bal winnen. Hij kende een prachtige carrière in Italië en Spanje. Voordat hij zijn schoenen aan de wilgen hing, stond Cannavaro nog open voor één lucratief avontuur. Hij pakte zijn koffers en vertrok naar de Verenigde Arabische Emiraten om te gaan spelen voor Al-Ahli. Als een van de weinige verdedigers die ooit de Ballon D’or won, mag Fabio Cannavaro absoluut niet ontbreken in het rijtje legendarische spelers die rugnummer 5 droegen.

Succesjaar 2006

In 2006 beleefde Fabio Cannavaro zijn meest succesvolle periode als professioneel voetballer. Hij werd kampioen van Italië met Juventus, al werd het kampioenschap later wel afgenomen door het controversiële omkoopschandaal in de Serie A. Daarnaast wist de kleine Italiaan met zijn vaderland de wereldbeker te veroveren op het WK in Duitsland. Dit leverde hem de bijnaam Il Muro di Berlino (De Berlijnse Muur) op aangezien Fabio niet te passeren was op dit toernooi. Met de Azzurri wist Cannavaro na penalty’s de andere rugnummer 5, Zinédine Zidane, te verslaan. Hoewel deze wedstrijd altijd in ons geheugen gegrift zal staan als de wedstrijd van de Fransman en zijn kopstoot, was het de Italiaan die datzelfde jaar nog de show stal. Hij maakte namelijk een prachtige transfer naar Real Madrid. Als kers op de taart werd Cannavaro in 2006 ook nog uitgeroepen tot Europees en Wereldvoetballer van het jaar. Al met al een prachtig jaar voor deze rugnummer 5.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.