SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 5: Diego Forlán

Rugnummer 5: Diego Forlán

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de vijfde maand van 2021 wordt rugnummer 5 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Diego Forlán Corazzo, de Uruguayaanse spits die furore maakte op de Europese velden. Via Argentinië kwam hij in Manchester terecht. Hier moest Forlán de concurrentiestrijd aangaan met de in topvorm verkerende Ruud van Nistelrooy, waardoor hij weinig speeltijd kreeg. De Uruguayaanse spits kende betere tijden bij de Spaanse gigant Atlético Madrid, waar hij uitgroeide tot een ware publiekslieveling. Door de jaren heen heeft Forlán aardig wat prijzen en records weten te bemachtigen. Hij droeg zijn tricot nooit met rugnummer 5 bij bovengenoemde clubs. Dit gebeurde namelijk in 2004, toen Cachavacha het contract van Villarreal CF ondertekende. Forlán en rugnummer 5 bleek een gouden combinatie te zijn, want in het seizoen 2004/2005 werd de Uruguayaan Europees topscorer met dit rugnummer.

Uruguayaanse voetbalheld

Door de jaren heen is Diego Forlán uitgegroeid tot een Uruguayaanse voetbalheld. Cachevacha was actief op drie verschillende WK’s voor de nationale ploeg. Het WK 2010 zal merendeel van de voetballiefhebbers het meest bijgebleven zijn. Forlán behaalde met zijn vaderland namelijk de vierde plaats, doordat ze in de halve finale uitgeschakeld werden door Nederland en het in de strijd om de derde plaats moesten afleggen tegen Duitsland. Een prachtige prestatie waarin Diego Forlán een hoofdrol speelde. Met vijf doelpunten werd hij namelijk topscorer van het toernooi en wist hij de Gouden Bal te winnen voor speler van het toernooi. Ja, dit was hét toernooi van Cachevacha. De Uruguayaanse spits die rugnummer 5 droeg heeft mede hierdoor onze Europese voetbalharten weten te veroveren. We zullen nog vaak terugdenken aan zijn fantastische schot, krachtige lichaam en blonde, lange haren.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.