SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 4: Sergio Ramos

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de vierde maand van 2021 wordt rugnummer 4 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

We trappen de maand af met een van de beste actieve verdedigers van dit moment. De 35-jarige verdediger uit Camas heeft door de jaren heen een aardig cv opgebouwd. Na zijn komst bij De Koninklijke, werd de prijzenkast van Real Madrid rijkelijk gevuld door nationale en internationale successen. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Sergio Ramos, het boegbeeld van Los Blancos. In 2005 ruilde de Spanjaard Sevilla in voor de Madrileense grootmacht. Hier maakte hij kennis met Galácticos David Beckham en Zinédine Zidane. De aanvoerder van Real Madrid maakte zijn debuut voor De Koninklijke met rugnummer 4. Vandaag de dag -zestien jaar later- speelt Sergio Ramos nog steeds in zijn geliefde witte voetbaltricot met een grote vier op de rug.

Bad Boys of Madrid

Sergio Ramos heeft zijn succes aan één persoon in het bijzonder te danken, zijn maatje Pepe. Het angstaanjagende verdedigingsduo van Los Blancos was meedogenloos. Ze verdienen misschien niet de schoonheidsprijs, maar Sergi en Pepe waren van essentieel belang in het succes van Real Madrid. De Nederlandse media had wekelijks veel kritiek op het kiezelharde, gemene duo. Maar dit is precies de mentaliteit die we in Nederland wel eens missen. Koste wat het kost willen winnen, die echte overlevingsdrang. Dat hadden die twee klootzakken -in de goede zin van het woord- wel. Natuurlijk gingen ze ook wel eens over het randje heen, maar die mannelijke manier van spelen heeft er wel voor gezorgd dat de Madrilenen in 2014 La Décima -tien keer winnen van Europa Cup 1/ Champions League- grepen. Door zijn treffer in de blessuretijd, had Sergio Ramos een groot aandeel in de Champions League winst tegen stadgenoot Atlético Madrid.

Aflopend contract

De aanvoerder van Real Madrid loopt aan het eind van dit seizoen uit zijn contract. Het is momenteel nog onzeker waar de toekomst van Sergio Ramos ligt. Zal hij nog een jaartje in Madrid blijven voetballen of toch een lucratief uitstapje maken richting Amerika of Saudi-Arabië? Real Madrid heeft zijn boegbeeld een ultimatum gesteld. Hierdoor zal er in ieder geval snel duidelijkheid geschept moeten worden door Sergio Ramos. Wij hopen dat we hem nog een aantal seizoenen mogen bewonderen op Europees topniveau! Waar denk jij dat de rugnummer 4 van Real Madrid volgend seizoen speelt?

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.