SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 4: David di Tommaso

Rugnummer 4: David di Tommaso

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de vierde maand van 2021 wordt rugnummer 4 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

David di Elias Alemu Tommaso werd geboren op 6 oktober 1979 te Échirolles, Frankrijk. Als kleine jongen droomde de Franse verdediger van een professionele voetbalcarrière. Het ging hem voor de wind. Na een aantal goede jaren in de jeugdopleiding van AS Monaco, werd hij namelijk in het seizoen 1998-1999 gepromoveerd naar het eerste team. In Monaco speelde hij onder andere samen met David Trezeguet en Fabien Barthez, waarmee hij de Franse landstitel won en Champions League voetbal speelde. Via het Franse Sedan kwam de verdediger in 2004 naar FC Utrecht. We weten allemaal hoe dit avontuur afliep, tragisch en onverwacht. Het profvoetbal werd behaald, maar de droom om zijn zoon op te zien groeien is niet in vervulling gegaan. Toch blijft zijn erfgoed voortleven in Nederland en Frankrijk. FC Utrecht eert David di Tommaso jaarlijks en vereeuwigde rugnummer 4.

Voor altijd rugnummer 4

In de zomer van 2004 kwam David di Tommaso richting de Domstad. Hij maakte binnen korte tijd veel indruk door zijn verdedigende kwaliteiten, waardoor hij direct een basisplaats veroverde. DiTo groeide uit tot een publiekslieveling, hij was geliefd binnen de hele vereniging. Op 29 november 2005 sloeg het tragische noodlot toe. De toen 26-jarige Di Tommaso overleed in zijn slaap in zijn huis in De Meern. Een paar dagen later werd vastgesteld – op basis van een autopsie – dat de Franse verdediger om het leven gekomen was door een hartstilstand. Hij liet zijn vrouw en zoon achter. Utrecht heeft altijd goed contact behouden met de nabestaanden. De familie wordt nog steeds jaarlijks met open armen ontvangen en de trofee voor speler van het jaar zal voor altijd de naam Di Tommaso Trophy blijven behouden. Dit indrukwekkende verhaal van deze rugnummer 4 zal voor altijd voort blijven leven.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.