SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 3: Paolo Maldini

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de derde maand van 2021 wordt rugnummer 3 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Paolo Maldini, dé AC Milan-legende. Op zestienjarige leeftijd maakte Maldini in het seizoen 1984/1985 zijn debuut voor AC Milan. Vanaf dat moment begon het prachtige avontuur voor Paolo en AC Milan. Uiteindelijk stond Il Capitano Naldo maar liefst 24 seizoenen lang onder contract bij de Rossoneri, waarin hij de prijzenkast van de club rijkelijk vulde. Succes na succes werd behaald door AC Milan. Decennia lang kleurde de voetbalstad rood en zwart. Als Capitano van de club speelde hij een grote rol in deze successen en is hierdoor misschien wel de meest legendarische speler die rugnummer 3 droeg. Dit iconische rugnummer zal voor altijd vereeuwigd worden, door enkel de Maldini’s met dit nummer te laten spelen.

Rugnummer 3: Paolo Maldini

Drie generaties Maldini

De naam Maldini en AC Milan is tot op heden een enorm succesvol huwelijk. Césare Maldini, de oudste van de drie generaties, speelde van 1953 tot en met 1966 voor de Rossoneri. In dertien seizoen wist Césare viermaal de Scudetto te winnen. Maar er is altijd een baas boven baas, want zoon Paolo wist zeven keer de Scudetto te veroveren. In 2005 contracteerde AC Milan de toen negenjarige Christian Maldini, de zoon van Paolo. Later maakte Milan bekend dat het rugnummer 3 van vader Paolo voor Christian gereserveerd zou blijven totdat hij het eerste elftal zou behalen. Christian doorliep de jeugdopleiding van AC Milan, maar wist helaas niet het vlaggenschip te halen. Zijn broertje Daniel wist de traditie wel voort te zetten door vorig jaar op 18-jarige leeftijd zijn debuut te maken voor de Milanese grootmacht. Zal zoon Daniel in de voetsporen van zijn vader treden, of hem zelfs overtreffen? De toekomst zal dit moeten uitwijzen. 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.