SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 3: Gareth Bale

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. De basisspelers spelen voornamelijk met de rugnummers 1 tot en met 11. Voor elke positie een iconisch rugnummer. Soms geven spelers een eigen draai aan hun speeltenue met een opmerkelijke rugnummer. De andere keer maken de spelers van een standaard rugnummer echt hun eigen. Veel iconen op het veld met ieder zijn eigen verhaal. Een ideale mogelijkheid om door ons de mooiste toe te lichten.

Gareth Bale

Gareth Bale staat bekent om zijn snelheid en spectaculaire goals als aanvaller – onderhand misschien meer van het golven – maar veel vergeten dat Bale zijn voetbalcarrière begon als linksback. Vier jaar lang speelde de Welsh met het rugnummer, waarin hij echt een naam maakte voor hemzelf.

Het talent van Cardiff

Bij FC Southampton begon de jonge Welshman zijn professionele carrière. Op 16-jarige leeftijd maakte Bale in 2006 zijn debuut en werd hiermee de op één na jongste debutant van Southampton, na Theo Walcott. Bale speelde het seizoen erna (2006/07) bijna alle wedstrijden voor The Saints. Hij speelde 38 competitiewedstrijden, waar hij vijf goals maakte en elf assists gaf. Hiermee beloonde Bale zich op 18-jarige leeftijd met een transfer naar Premier League gigant Tottenham Hotspur. Bij zijn eerste seizoen begon de jonge Bale goed. Hij debuteerde in de competitie tegen Manchester United en maakte zijn eerste goal tegen concurrent Fulham en zijn tweede tegen Arsenal in de North London derby. Jammer genoeg moest Bale zijn seizoen al na acht competitiewedstrijden stoppen door een flinke blessure aan zijn enkel. Het seizoen 2008/09 werd Bale als vaste waarde gezien bij Tottenham. Toen nog op de linksbackpositie met zijn nieuwe rugnummer; rugnummer 3.

#3

Van het seizoen 2008/09 tot en met 2011/12 speelde Gareth Bale met nummer 3 op zijn rug. In deze vier seizoenen heeft hij echt een naam voor zichzelf gemaakt, maar het had toch even nodig. Na het seizoen van 08/09 moest Bale nogmaals een hevige operatie ondergaan. Dit keer aan zijn knie. Na zijn terugkeer had Bale het lastig. Bij Tottenham liep er een andere speler, Benoit Assou-Ekotto, die het op dat moment heel goed deed op zijn positie. Nadat Assou-Ekotto geblesseerd raakte kreeg Bale eindelijk zijn kans. Die pakte hij met beide handen en voeten aan. Hij verraste zijn trainer in positieve zin bij zijn comeback in de 4-0 overwinning tegen Peterborough United in de FA Cup. In de volgende twee wedstrijden vond Bale het net en vanaf dat moment heeft hij zijn basisplek niet meer verloren. In april 2010 was Bale benoemd tot Premier League speler van de maand en in 2011 was hij zelfs te vinden in UEFA Team of the Year.

Gevaar overal op het veld

In het seizoen 2012/13 speelde Bale zijn laatste jaar bij de Spurs. Dit seizoen met rugnummer 11. Ze probeerden eens iets anders met Bale, want hij liet veel aanvallende potentie zien in het seizoen ervoor en op de trainingen. Bale eindigde het seizoen met 44 wedstrijden, waarin hij 26 keer het net vond en 15 assists gaf. De Welshman had zich ontwikkeld tot één van de beste aanvallers van dat moment. Dit prachtige seizoen beloonde hij zichzelf met de PFA Players’ Player of the Year Award, de Young Player of the Year Award en met de FWA Footballer of the Year Award. Maar één andere speler was hem daarmee voor en dat was Cristiano Ronaldo. Deze prestaties resulteerde in een transfer naar Real Madrid voor een bedrag van meer dan €100 miljoen. Er is veel te spreken over de jaren na zijn tranfer, maar dat zijn doorbraak zeer opmerkelijk is, is niets van gelogen.

Leven naast het voetbal

Dat Bale geïnteresseerd is in meer dan voetbal is bij de meeste bekend. Zo is de ster van Wales een enorm golfliefhebber en heeft hij zelfs een replica van de 17e hole van de TPC van Sawgrass in zijn achtertuin gemaakt. Voor de liefhebbers; Gareth geeft aan dat hij in het bezit is van een golfhandicap tussen de drie en vier. Golf ziet Bale echter nog als een hobby. Hij verdiend naast het voetballen nog een zakcentje met zijn Instagram, waar de man met meer dan 46 miljoen volgers rond de €200.000 per gesponsorde post zou kunnen vragen. Bale verdiend ernaast aan zijn hartvormige doelpunt celebration met zijn huidige rugnummer die samen te vinden zijn op zijn merchandise. Ook zat Bale op de cover van FIFA 14 in verschillende landen en is hij sinds kort in het bezit van een eigen NFT collectie. Bale blijft daarentegen nederig. Afgelopen jaar heeft hij meer dan een miljoen euro gedoneerd om te helpen in de strijd tegen de pandemie van het Coronavirus en gebruikt hij zijn geld vaker voor goede doelen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.

Wil je onze magazines lezen? Dan zijn ze te vinden op onze Webshop Life After Football.