SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 2: Wilfried Bony

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de tweede maand van 2021 wordt rugnummer 2 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Een voetballer van naam. Meervoudig Ivoriaans international. Een speler die het wel raad weet een kans voor het doel. Hij heeft meerdere topscorers prijzen gewonnen. We spreken natuurlijk over Wilfried Bony. Deze aanvaller met de bijnamen ‘Bono’ en ‘Daddy Cool’ heeft de nodige ervaring opgedaan bij verschillende clubs in verschillende landen. Momenteel heeft ‘Bono’ geen werkgever, maar een killer is het nog steeds. Bony speelde in zijn carrière tot nu toe bij acht verschillende clubs in zeven verschillende landen. Hij speelde onder meer in de Premier League, welke natuurlijk bekend staat als één van de sterkste competitie. De 1,82 meter lange spits verdiende in zijn tijd bij Vitesse en Swansea City de titel topscorer van het seizoen. De vraag is nu alleen wat heeft deze Ivoriaanse aanvaller te maken met rugnummer 2?

Wilfried Bony speelde in zijn tweede termijn bij Swansea City met rugnummer 2

Tweede termijn

In seizoen 2012/2013 had Bony een fantastisch seizoen bij Vitesse. Dit leverde hem een transfer op naar Swansea City. De doelpuntenmachine ging vrolijk verder met scoren bij “The Swans”. Na zijn tweede seizoen werd hij gekocht door het grote Manchester City van toenmalig trainer Manuel Pellegrini. Bij de club in Manchester wist Bony het niet waar te maken. In de drie seizoenen bij de Citizens speelde hij 46 wedstrijden en scoorde hij “maar” 11 keer. Na een verhuurperiode aan Stoke City kocht Swansea City de Ivoriaan weer terug. In zijn tweede termijn bij de club uit Wales speelde ‘Bono’ met rugnummer 2. Het opvallende aan dit verhaal is dat hét spitsennummer bij uitstek, nummer 9, nog beschikbaar was. Toch koos de spits voor het alternatief. Wilfried Bony haalde nooit zijn oude niveau en raakte langzaam maar zeker zijn titel van ‘doelpuntenmachine’ kwijt. In seizoen 2018/2019 verliet hij de club en ruilde hij rugnummer 2 in voor rugnummer 80 bij Al-Ittihad Dschidda in Saoedi-Arabië.

De Ivoriaanse spits speelde met rugnummer 2 bij "The Swans"

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.