SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 2: Stijn Vreven

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de tweede maand van 2021 wordt rugnummer 2 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Stijn Vreven, de Belgische verdediger die indruk maakte in de Eredivisie. Kiezelhard, gemeen, maar bovenal eerlijk. De puurheid straalt van de 47-jarige Belg af, als speler en als trainer, binnen en buiten het veld. In de Eredivisie kwam Vreven als speler uit voor FC Utrecht, ADO Den Haag en Vitesse. Hier speelde hij onder andere samen met Dirk Kuyt, Michael Mols en Theo Janssen. De temperamentvolle verdediger groeide in alle drie de steden uit tot een ware cultheld. Door zijn lange haren, gefronste wenkbrauwen en meedogenloosheid, was deze verdediger met rugnummer 2 de nachtmerrie voor iedere buitenspeler.

Trainerscarrière

Na een lange afwezigheid van bijna tien jaar, keerde Stijn Vreven weer terug in Nederland. Waar hij in 2007 ADO Den Haag als voetballer verliet voor een nieuw avontuur in zijn thuisland, kwam hij in 2017 weer terug in Nederland. In Breda om precies te zijn, als hoofdtrainer van NAC. Op dat moment was de Parel van het Zuiden actief in de Eerste divisie. NAC was erg ambitieus en had grote plannen met Vreven. De club uit Breda moest koste wat het kost terugkeren in de Eredivisie, en dat lukte. Onder leiding van de temperamentvolle trainer was NAC in een tweeluik de baas over NEC. Hierop volgde een prachtig volksfeest in Breda tot in de late uurtjes. Want je weet, Brabantse nachten zijn lang.

Rugnummer 2: Stijn Vreven promotie NAC Breda

Pure Haat, Pure Liefde

Volgens Stijn Vreven bestaat zijn persoonlijkheid uit pure haat of pure liefde. Je adoreert hem of je haat hem. De 47-jarige Belg wijdde afgelopen jaar een biografie aan zijn turbulente carrière. De titel van deze biografie, het zal je niet verbazen: Pure Haat, Pure Liefde. In het boek laat Vreven zien dat er achter zijn agressieve, temperamentvolle uitstraling een heel ander persoon schuilt. Op het veld meedogenloos, maar buiten het veld enorm amicaal en timide. In deze biografie komen mooie anekdotes naar voren. Daarnaast is er ruimte gemaakte om ex-ploeggenoten aan het woord te laten, waaronder Dirk Kuyt. Dit boek is het kroonstuk op de carrière van Stijn Vreven.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.