SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 2: Gary Neville

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. De basisspelers spelen voornamelijk met de rugnummers 1 tot en met 11. Voor elke positie een iconisch rugnummer. Soms geven spelers een eigen draai aan hun speeltenue met een opmerkelijke rugnummer. De andere keer maken de spelers van een standaard rugnummer echt hun eigen. Veel iconen op het veld met ieder zijn eigen verhaal. Een ideale mogelijkheid om door ons de mooiste toe te vertellen.

Gary Neville

Clublegende

Als je aan Gary Neville denkt, denk je aan Manchester United. Neville heeft zijn hele voetbalcarrière bij ‘The Red Devils’ gevoetbald. In 1992 werd Neville door Alex Ferguson bij het eerste elftal gehaald en halverwege het seizoen van ’94 en ’95 verdiende hij eindelijk zijn basisplaats, waarna hij voor de jaren erna tot een vaste waarde uitgroeide. In 2011 speelde Gary zijn laatste wedstrijd. In de negentien jaar binnen de selectie van Manchester United is Gary Neville een echte clublegende geworden. Door de goede prestaties en de pure haat aan Liverpool FC verdiende hij een plekje in het hart van vele United-fans. Naast acht Premier League trofeeën won Neville met Manchester United twee Champions Leagues, drie FA Cups, met nog een lijst van zeven clubtrofeeën. Gary Neville speelde meer dan 600 wedstrijden voor ‘The Red Devils’.

Coachen toch andere koek

Na een prachtige carrière op het veld probeerde Neville een carrière als succesvolle coach. Veel verder dan ‘proberen’ is het echter niet gekomen. Als assistent-coach bij het Engelse voetbalelftal werd hij geïntroduceerd bij het vak. In december van 2015 benaderde Valencia CF Neville voor de rol als hoofdcoach. Na drie zware maanden met slechte prestaties concludeerde Valencia en de Engelsman dat dit niet het juiste vak bleek te zijn voor hem.

Voetbal zit in het hart

Bij Sky Sports is Gary nu toch al meer dan tien jaar actief als broadcaster en is hij onmisbaar op de Engelse televisie. Hij is onder andere actief als analist en commentator. Als analist is hij erg kritisch op het huidige United en de discussies met mede-analist Jamie Carragher leveren prachtige televisie op. Als commentator maken zijn ‘oooh’s’ of ‘ooeeh’s’ van mooie goals en acties echt iconische momenten. In 2014 besloot Gary Neville, met vier andere oud-United spelers, mede-eigenaar te worden van Salford City FC, dat destijds uitkwam in de de Northern Premier League. Sinds 2019 is Salford te vinden in League Two, de vierde klasse van het Engelse voetbal.

De zaakjes op orde

Gary zit naast zijn bezigheid rondom het voetbalspelletje ook zeker niet stil. Zo is hij onder meer eigenaar van effectenbeurs Hotel Manchester, actief als directeur bij horecabedrijf GG Hospitality en bestuurslid bij Manchester International Festival.

Een prachtige carrière op het veld en nog steeds actief met het voetbal. Gary Neville blijft actief met datgene waar hij het meeste van houdt; het voetbalspelletje zelf. Zo blijft Gary inspireren en blijkt hij nog steeds een onmisbaar persoon in deze wereld.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.

Wil je onze magazines lezen? Dan zijn ze te vinden op onze Webshop Life After Football.