SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 2: Cafú

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de tweede maand van 2021 wordt rugnummer 2 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Marcos Evangelista de Moraes is een Braziliaanse legende. Hij behoort tot een van de beste verdedigers aller tijden. We hebben het over niemand minder dan de recordinternational van de Goddelijke Kanaries, Cafú. Als aanvallende back was hij zijn tijd ver voor. Door deze kwaliteit kreeg Cafú de bijnaam Pendolino. Hij pendelde namelijk op de rechterflank tussen verdediging, middenveld en aanval. De Braziliaanse verdediger wist als een van de weinige voetballers zowel de Copa Libertadores als de Champions League te winnen. Hij maakte furore bij AC Milan en de nationale ploeg van Brazilië. Cafú droeg zijn legendarische shirts altijd met rugnummer 2.

De Goddelijke Kanaries

Als recordinternational is Cafú hét gezicht van De Goddelijke Kanaries. Altijd een keurige uitstraling, een echte gentlemen. Jarenlang was hij aanvoerder van het Braziliaans voetbalelftal. Hij was de leider en bracht balans in het frivole spel van de ploeg. De Braziliaanse verdediger heeft veel hoogtepunten beleeft met de nationale ploeg van Brazilië. Hierdoor heeft hij nog altijd een record op zijn naam staan. Hij was in 2002 namelijk de eerste voetballer die voor de derde keer actief was in een WK-finale. In totaal wist hij tweemaal de wereldbeker te winnen met de Goddelijke Kanaries. Met ploeggenoten als Ronaldinho en Ronaldo was hij niet de meest spraakmakende voetballer van Brazilië, desondanks is Cafú misschien wel de belangrijkste schakel geweest in het succes van het Braziliaans voetbalelftal.

Rugnummer 2: Cafú met de wereldbeker

Dieptepunt

Het leven van deze Braziliaanse legende kende niet alleen maar hoogtepunten. In september 2019 beleefde Cafú namelijk een tragische gebeurtenis. Het ergste wat je als vader mee kan maken werd werkelijkheid voor de recordinternational van Brazilië. Zijn zoon Danilo overleed op 30-jarige leeftijd aan een hartstilstand tijdens een potje voetbal. Hij werd nog naar het ziekenhuis vervoerd in San Paolo, maar het mocht niet baten. Ondanks medische hulp overleed de zoon van Cafú in het ziekenhuis. Dit verdriet zal de Braziliaanse legende zijn hele leven met zich meedragen, verschrikkelijk. Zo zie je maar dat het leven van voetballers ook niet altijd over rozen gaat.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.