SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 1: Rogério Ceni

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de twaalfde maand van 2022 worden alle speciale rugnummers uitgelicht. Hier is een gigantisch boeket van, dus hebben we de mooiste verhalen gezocht.

Rogério Ceni

Doelpuntenmachine

De Braziliaanse doelman Ceni staat bekent om zijn reflexen en als penaltykiller. Hij is tevens ook de doelman met de meeste doelpunten, dit record nam hij over van José Luis Chilavert in 2006. Chilavert was jarenlang de doelman met de meeste doelpunten met die tot 62 doelpunten kwam gedurende zijn loopbaan. Ceni heef in zijn drieëntwintig jaren als profvoetballer maar liefst 65 doelpunten gemaakt als doelman. Hoe is dat mogelijk? Nou Ceni was niet alleen goed in penalty’s stoppen, maar ook in het scoren ervan! Het record van meest benutte strafschoppen is ook in handen van Ceni. Voorheen stond dat op naam van René Higuita, de excentrieke Colombiaanse doelman die in zijn loopbaan 37 strafschoppen wist te verzilveren. De doelman had een gouden trap, niet alleen penalty’s maar ook vrije trappen gingen er regelmatig in. Ceni had een betere trap in zijn been, dan menig ander profvoetballer. Wat ook bijzonder is aan Rogério is dat hij zijn gehele profcarrière bij één club zat, São Paulo FC. Hier wist hij tot 577 wedstrijden te komen. In december 2015 beëindigde hij zijn voetbalcarrière, met uiteindelijk meer dan 1200 officiële wedstrijden en 132 doelpunten. Nog altijd staat Ceni in de top tien van topschutters aller tijden voor de club, een unicum voor een doelman.

Volle trofeeënkast

De erelijst van de Braziliaanse goalie is ook indrukwekkend te noemen. De vitrinekast van de doelman staan namelijk zo’n 30 prijzen! Ongelofelijk! Individuele en team prijzen, zo is de goalie wereldkampioen geworden met Brazilië in 2002, en wist hij twee keer de CONMEBOL Libertadores te winnen met zijn team São Paulo FC. Bij de laatstgenoemde werd Ceni tevens uitgeroepen tot speler van het toernooi. Als trainer is de wereldkampioen ook succesvol, hij wist met Fortaleza en Flamengo kampioen te worden en werd verkozen tot Campeonato Cearense beste trainer van 2019 én 2020!

Je kan nu stemmen op jouw Life After Football Fashion Player en het is heel simpel. Ga nu naar www.lifeafterfootball.eu/fashion-player en kies nu jouw Fashion Player.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.