SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 1: Jorge Campos

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de twaalfde maand van 2022 worden alle speciale rugnummers uitgelicht. Hier is een gigantisch boeket van, dus hebben we de mooiste verhalen gezocht.

Rugnummer 1: Jorge Campos

Opvallende verschijning

Jorge Campos Navarette, de bekendste Mexicaanse voetballer in de jaren negentig. Met zijn 1,68 meter was hij eigenlijk te klein om het doel te verdedigen van de teams waarin hij speelde. Toch stond hij vaak onder de lat, dit omdat hij snel en bekwaam in het doel was. Om zichzelf op te peppen en de concentratie van zijn tegenstander te verwarren, droeg Campos neonkleurige tenues met oogverblindende patronen die geïnspireerd waren op zijn jeugd in Acapulco. Wat bijzonder aan deze Mexicaan is, is dat hij niet alleen het doel verdedigde maar ook wel eens een doelpunt maakte in de spits. Als zijn ploeg achterstond werd Campos vaak naar voren gestuurd om het een en ander te forceren. Dit deed hij zeer verdienstelijk en werd achter legendes als Rogério Ceni, José Luis Chilavert en René Higuita de meest scorende doelman aller tijden met 38 doelpunten.

Vliegende keep

Jorge Campos begon zijn carrière in 1989 bij Pumas UNAM in zijn geboorteland Mexico. Hier was hij tweede keeper, maar de kleine Mexicaan wilde per se in het eerste elftal spelen. Daarom vroeg Campos aan de trainer of hij hem in de spits wilde zetten. De trainer ging er mee akkoord en daar kreeg hij geen spijt van! Jorge Campos maakte in datzelfde seizoen veertien doelpunten en deed zelfs mee om te topscorer titel. Hij won dat jaar ook de CONCAF Champions Cup. Het seizoen erop werd El Brody eerste doelman en werd hij kampioen van Mexico. Vreemd genoeg speelde hij vaker als spits met nummer 1 en als doelman met nummer 9 dan andersom.

Als doelman van Mexicaanse elftal speelde hij mee op de WK’s van 1994 en 1998. Hij verdedigde het doel van de Mexicanen in 130 wedstrijden. In 1993 en 1996 won Campos met Mexico de CONCACAF Gold Cup en werden in 1999 tevens de FIFA Confederations Cup en Pan-Amerikaanse Spelen gewonnen. Na dat hij zijn actieve carrière als profvoetballer was gestopt in 2004, werd de kleine doelman assistent-trainer van het Mexicaanse elftal. De kleine Mexicaan opende na zijn assistent-trainer periode een eigen fastfoodrestaurant genaamd Sportortas. Hier haalt hij tegenwoordig zijn inkomen vandaan.

Je kan nu stemmen op jouw Life After Football Fashion Player en het is heel simpel. Ga nu naar www.lifeafterfootball.eu/fashion-player en kies nu jouw Fashion Player.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.