SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 1: Gábor Király

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de eerste maand van 2021 wordt rugnummer 1 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal. 

Gábor Ferenc Király is geboren op 1 april 1976 in het plaatsje Szombathely in Hongarije. De voormalig doelman heeft een actieve carrière gehad van 26 jaar! Van zijn debuut in 1993 tot aan zijn afscheid in 2019. Tijdens zijn actieve periode heeft de Hongaarse doelman onder andere in de Bundesliga, Premier League en de Champions League gespeeld. Daarnaast is Király ook nog eens samen met oud-PSV’er Balázs Dzsudzsák recordinternational van Hongarije met 108 interlands. Op 14 juni 2016 werd Gábor Király in de wedstrijd tegen Oostenrijk de oudste speler ooit op een EK. Met een leeftijd van 40 jaar en 86 dagen heeft hij het record overgenomen van Duits international Lothar Matthäus. Dit is echter niet de enige reden waarom we Gábor uitlichten!

Gábor Király kan alleen goed zijn werk doen met deze grijze joggingsbroek

‘Pyjama Man’

Bij de naam van deze keeper gaat er misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar na dit verhaal denk je: “Ohja, deze keeper ken ik wel”. Tijdens de thuisquarantaine zit iedereen wel eens lekker in joggingsbroek achter de laptop te werken. Gábor droeg deze classic joggingsbroek echter tijdens officiële wedstrijden. Zijn bijnaam de ‘Pyjama Man’ ligt nu een heel stuk meer voor de hand. In zijn jeugd moest deze cultheld vaak spelen op harde velden als het gevroren had tijdens de strenge Hongaarse winter. Als keeper was het dan ook absoluut geen pretje om een bal uit de hoek te duiken. Daarom koos Király geheel logisch voor een lange trainingsbroek. Echter geen gewone trainingsbroek, maar een ruim zittende grijze joggingsbroek. Hij geeft zelf aan “wel altijd een maatje groter te nemen om goed te kunnen bewegen”. Vanaf dat moment was het beeld geboren van de Hongaarse goalie met een joggingsbroek. Hij voelde zich zelfverzekerd in die outfit en merkte dat het hem geluk bracht. Ook in de Champions League speelde Király met deze lange broek. Het interesseerde hem niet wat andere van hem vonden, zolang hij zelf maar goed zijn werk kon uitvoeren. En goed zijn werk uitvoeren kon alleen in die grijze joggingsbroek.

Gábor Király staat bekend als de keeper met de grijze joggingsbroek

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.