SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 0: Hicham Zerouali

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de twaalfde maand van 2021 worden alle speciale rugnummers uitgelicht. Hier is een gigantisch boeket van, dus hebben we de mooiste verhalen gezocht.

Rugnummer 0: Hichaim Zerouali

Marokkaanse goochelaar

Hicham begon zijn carrière in zijn thuisland Marokko. Daar speelde hij bij Yaakoub El Mansouria en USP Police. In november 1999 kocht het Schotse Aberdeen de aanvaller voor 450 duizend pond. Hij werd in 2000 de eerste speler die met het nummer ‘0’ op de rug ging spelen. Het seizoen daarop werd het spelen met nummer ‘0’ verboden in de Schotse Premier League en de Engelse Premier League. ‘Zero’, zoals hij genoemd werd door de fans van Aberdeen, groeide al snel uit tot een publiekslieveling van de Schotse club. In augustus 2000 raakte Zerouali geblesseerd en brak zijn enkel. Hierdoor mistte hij de Olympische Spelen van Sydney met Marokko, en was uiteindelijk een jaar uit de running. Bij de rentree van de ‘Moroccan Magician’ scoorde hij meteen een hattrick voor Aberdeen.

Nadat zijn contract afliep in Schotland, verhuisde hij naar de Verenigde Arabische Emiraten om bij Al-Nassr te spelen. In 2003 ging Hicham weer terug naar zijn geboorteland Marokko en tekende voor FAR Rabat. Hier won hij de Coupe du Trône.

Tragisch einde

In 2004 kwam Hicham Zerouali lm het leven bij een auto-ongeluk in Rabat. Hij was nog maar 27 jaar en speelde het weekend ervoor nog voor zijn club. In die wedstrijd scoorde de Marokkaan 2 keer. Bij de supporters van zijn oude club Aberdeen sloeg dit bericht in als een bom. Ondanks dat ‘Zero’ maar een korte periode voor de club speelde was hij nog niet vergeten. Duizenden fans gaven in het Pittodrie Stadium een prachtig eerbetoon aan de overleden publiekslieveling.

Zijn ex-verloofde, Leone, deed een boekje open over Hicham en vertelde onder andere hoe Hicham bekent stond als een charismatische man, een echte gentleman. Volgens Leone was hij de meest vaardige voetballer ooit van Aberdeen en waren de fans gek op hem vanwege zijn salto’s die hij maakte na elke doelpunt die hij scoorde. Wanneer Hicham een lucratieve deal sloot met Al-Nassr ging Leone met hem mee en vroeg haar ten huwelijk. Het gebrek aan sociale contacten zorgde er voor dat Leone alleen overbleef met hun dochter Anisa. Leone besloot een maand voordat Hicham’s contract afliep terug te keren naar Aberdeen. Hij was van plan zich bij haar aan te sluiten, maar kon geen werkvergunning krijgen om in Groot-Brittannië te spelen. Dus ging hij in op een aanbod van de koning van Marokko om voor zijn Royal Armed Forces team te spelen. Leone zei dat het gebrek aan tijd die ze samen doorbrachten al tussen hen was gekomen en ze besloot zich niet bij hem in Marokko te voegen. Na de breuk spraken ze elkaar niet meer, maar ironisch genoeg waren ze in de laatste weken voor zijn dood weer vrienden geworden.

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram