SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rotterdams avontuur door Europa

Vanavond staat de finale van de Conference League op het programma. Helaas voor alle Nederlandse voetbalfans staat er dit jaar geen Nederlandse club in de finale, maar dit was vorig jaar wel het geval met Feyenoord. Zij verloren toen de Conference League-finale met 1-0 van AS Roma. Ondanks dit resultaat was het voor de Rotterdammers een schitterende route naar Tirana. Speciaal daarom kijken we in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY naar de voetbal documentaire “Road to Tirana – Our journey to the UECL final”.

Rotterdams avontuur door Europa

Een reis door Europa

Het was midden in de zomervakantie van 2021 toen Feyenoord begon aan het Europese avontuur en tien maanden later stond de finale in Tirana op het programma. Het verhaal achter deze reis is te zien in deze documentaire. Hierbij zie je veel meer dan wedstrijdbeelden. Er worden momenten getoond die nog nooit eerder op tv te zien waren.

Feyenoord overleefde drie voorrondes, voordat het de poulefase van de Conference League bereikte. Hierin kwamen ze terecht in een pittige poule met Slavia Praag, 1. FC Union Berlin en Maccabi Haifa FC. Het lukten de Rotterdams uiteindelijk om als groepswinnaar te eindigen. Daarna was het tijd voor lastige rondes in Belgrado en Praag, waarna in de halve finale werd afgereisd naar Marseille. Hier wisten ze zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale.

Life After Football parel

De lancering van de voetbal documentaire was vorig jaar op een bewust tijdstip: 19.08. Een verwijzing naar de oprichting van de Rotterdamse club. De documentaire werd dan ook massaal gekeken door Feyenoord-supporters en dit is het perfecte moment om het weer te kijken. Dit kun je doen op de eigen website van Feyenoord.

Dit seizoen is de tweede keer dat de Conference League wordt gespeeld. AZ wist hierin de halve finale te bereiken, maar verloor hier van het Engelse West Ham United. Voor Life After Football staat er wel een parel op het veld vandaag: Sofyan Amrabat. De middenvelder was coverstar in ISSUE 76 en vertelde hierin over het geweldige WK in Qatar. Wij wensen Sofyan veel geluk vanavond!