SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

EXTRA TIME +4: Ronaldinho steelt de show

Bij Life After Football starten we het weekend met de EXTRA TIME +4-rubriek. Wekelijks lichten wij vier hoogtepunten uit op het gebied van voetbal, fashion en lifestyle, die voor jou absoluut niet onopgemerkt mogen blijven. Met deze week de terugkeer van DGTL x ADE, een gebedskleed voor op het voetbalveld, een iconische entree voor Ronaldinho en de vergeten Vrouwen Wereldbeker van 1971.

EXTRA TIME +4

DGTL is back!

DGTL keert tijdens ADE 2024 terug naar de legendarische NDSM Warehouse, met een programma dat het Amsterdamse muziek event definieert. Van 17 tot 20 oktober biedt DGTL zeven shows verspreid over vier dagen, waar bezoekers kunnen genieten van een indrukwekkende line-up van DJ’s en live acts. DGTL opent de aankomende ADE editie met Caribou’s langverwachte Nederlandse live show, gevolgd door een avond vol melodieuze techno met Colyn, Jan Blomqvist (live), Mathame en meer. Nils Frahm betovert op vrijdag met zijn unieke mix van klassiek en elektronica, gevolgd door Bonobo’s internationale Outlier-concept. Zaterdag schittert ‘We Still Believe’ met The Blessed Madonna, Marie Davidson en Kenny Dope. ’s Nachts verkent Brutalismus 3000 industrial en rauwe techno. Op zondag sluit Gou Talk by Peggy Gou ADE af met een spectaculaire line-up. Koop nu je tickets op de DGTL website en beleef een unieke ervaring!

a Pitch-Ready Qamis

De Parijse kunstenaar en ontwerper Émile-Samory Fofana heeft zijn handen in een geslagen met adidas om een “functionele voetbal qamis” te creëren. Dit volledig witte qamis, verfraaid met gouden adidas-accenten, biedt optimaal comfort, zowel op het veld als tijdens het gebed. Eerder bracht Fofana bootleg voetbal qamis uit en gebruikte hij voetbaltenues van clubs zoals Chelsea en PSG tot islamitische gewaden. Deze prachtige samenwerking onderstreept de band tussen West-Afrika en Europees voetbal, een centraal thema in Fofana’s artistieke werk.

adidas2

Icoon Ronaldinho

Ronaldinho maakte een grootse entree op Venice Beach, Los Angeles, in een opvallende roze lowrider met het iconische Nike-logo. Het evenement, onderdeel van de “Ícones do Estádio” campagne van Nike, trok een enorme menigte die de legendarische voetballer wilde zien. Ronaldinho, altijd charismatisch, ging in gesprek met fans, deelde handtekeningen uit, nam foto’s en toonde uiteindelijk een speciale editie van een Nike-shirt, die speciaal was ontworpen voor deze samenwerking.

Een vergeten wereldbeker

‘Copa 71’, een documentaire geproduceerd door Venus en Serena Williams samen met Alex Morgan, werpt licht op de vergeten Vrouwen Wereldbeker van 1971 in Mexico. Dit toernooi, georganiseerd door de Federation of Independent European Female Football, vond plaats 20 jaar vóór de eerste officiële FIFA Vrouwen Wereldbeker en 50 jaar na het verbod op vrouwenvoetbal in Engeland. Het trok enorme aantallen toeschouwers, met 110.000 fans bij de finale tussen Mexico en Denemarken. De documentaire onthult het belang van dit historische evenement en bevat archiefbeelden en interviews met deelnemende spelers. ‘Copa 71’ is nu beschikbaar op BBC iPlayer.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.