SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

RKSV Sterksel scoort met Zalando als sponsor

Groot nieuws: Zalando zal het komende voetbalseizoen een Nederlands voetbalelftal sponsoren. Het gaat hier echter niet om een profclub, maar om de amateurs van het eerste elftal van het Noord-Brabantse RKSV Sterksel. Een vijfdeklasser die vorig seizoen op de laatste plaats in de competitie eindigde. Maar met het nieuwe elan dat Zalando met zich meebrengt en een voorbereiding met ex-profs, zit het met qua looks en het plezier helemaal goed.

Dat het eerste elftal van Sterksel gesponsord wordt door een merk van het kaliber Zalando, kunnen we een toptransfer noemen. Dat Zalando een voetbalteam sponsort is niet zo’n gek idee. Maar dat Europa’s grootste online platform voor mode en lifestyle voor de hekkensluiter van de vijfde klasse kiest, is wel heel bijzonder. In de nieuwe campagne ‘Scoor met stijl’ stoomt Zalando RKSV Sterksel klaar voor het nieuwe voetbalseizoen. Zo lopen de amateurs er komend seizoen pico bello bij, zoals je in de video onderaan dit artikel kunt zien.

Hart onder de riem

Vorig seizoen was een teleurstellend seizoen, zonder publiek op de tribunes. Nu amateurclubs het extra zwaar hebben vanwege corona, wil Zalando de hekkensluiter van de vijfde klasse een hart onder de riem steken. Zo krijgen zij training van oud-profvoetballer Michael Mols en een masterclass van oud-profvoetballers Regillio Vrede en Glenn Helder. De sterrenkapper Hanni Hanna heeft de spelers zelfs een heuse make-over gegeven en een iconische coupe aangemeten. Zalando voorziet alle spelers uiteraard van een compleet nieuwe uitrusting voor op het veld én daarbuiten. Al deze ingrediënten moeten ervoor zorgen dat het eerste van RKSV Sterksel komend seizoen gaan vlammen en zijn zelfvertrouwen terugkrijgt.

Volgens trainer Peter Treffers moet het goed komen. ‘Ons laatste seizoen was beneden alle peil. Met maar liefst 106 doelpunten tegen en slechts 14 of 15 eigen goals in 16 duels, waren de wedstrijden niet spannend meer. Het publiek bleef weg en spelers vertrokken. De coronacrisis zou wel eens de doodsteek geweest kunnen zijn voor de ploeg. 75 jaar voetbalgeschiedenis dreigde verloren te gaan tot Zalando kwam met dit sponsorpakket. Het is fantastisch dat de spelers nu opnieuw uitkijken naar dit nieuwe seizoen.’

Ook TV-presentator en lid van het RTL Sterrenteam, John Williams, reageert positief op de actie van Zalando. ‘Het was lang mijn droom om profvoetballer te worden. Ik zet dan ook met plezier mijn schouders onder deze campagne. Het motiveert me eens te meer om net dit voetbalteam te steunen, want het is belangrijk voor de gemeenschap in Sterksel dat deze club blijft voortbestaan.’

Zalando#scoormetstijl

Op 10 september zal een speciale wedstrijd het sluitstuk van de campagne vormen. En dat gebeurt met een wedstrijd tussen RKSV Sterksel en het RTL Sterrenteam. De sterren treden aan met onder anderen John Williams, Jan Smit, Roel van Velzen en Yes-R. De wedstrijd moet aantonen of RKSV Sterksel met een betere uitrusting steviger in z’n schoenen staat. Deze modieuze en morale boost moet hen toch een supermotivatie geven!

Meer weten over RKSV Sterksel, de spelers en het traject dat het team met Zalando zal afleggen? Kijk dan op: www.zalando.nl/zms/scoormetstijl.

 

Een van de meest gehate clubs van Duitsland doet het goed en draait mee in de (sub-)top van Duitsland. Wij hebben het verhaal achter de opmars van de club even in beeld gebracht. Check het artikel hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.