SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

RKC Waalwijk belegt bijzonder trainingskamp in Marokko

Op de avond van 8 september 2023 werd Marokko opgeschrikt door een zware aardbeving. Het epicentrum lag ten zuiden van Marrakesh. Het zwaarst getroffen gebied lag in het Atlasgebergte en geldt als een zeer ontoegankelijk gebied, waarmee het erg moeilijk bereikbaar was voor de hulpdiensten. Het gaat om de zwaarste aardbeving ooit in het Noord-Afrikaanse land, met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. In het getroffen gebied is de schade groot met duizenden doden en gewonden, en daarnaast vele verwoeste huizen en voorzieningen. Naast de internationale steun is er ook aandacht vanuit de voetbalwereld voor de ramp: zo plande RKC Waalwijk hun trainingskamp in Marokko om daar hun steentje bij te dragen. Daarnaast roept de selectie op tot donatie bij de inzamelingsactie van de Alkhattab Foundation met Soufiane Touzani.

RKC Waalwijk zet zich in voor Marokko

RKC naar Marokko

RKC besloot haar trainingskamp in de winterstop in Marokko te beleggen. In samenwerking met de Alkhattab Foundation hielp de selectie en staf van de Waalwijkers een handje mee door onder meer voedselpakketten uit te delen en brachten zij een bezoek aan een weeshuis. Daarnaast riepen de spelers op om te doneren. “Je beseft wel hoe goed je het hebt”, verklaarde een aangeslagen trainer Henk Fraser, tegenover ESPN. “We zijn hier en daar heel erg verwend. Het is ook heel confronterend dat de mensen – ondanks dat ze getroffen waren door de aardbeving – zoveel liefde en vreugde gaven. Het heeft indruk gemaakt op de jongens van het team. Ze hadden door hoe goed we het in Nederland hebben.”

Soufiane Touzani

Ook Soufiane Touzani zet zich in voor getroffenen in Marokko. De freestyler zette in samenwerking met de Alkhattab Foundation een inzamelingsactie op. Het streefbedrag van €100.000,- is inmiddels bereikt. Dit is een prachtig bedrag, maar elke vorm van steun is nog steeds hard nodig. Draag daarom vooral bij met een donatie om de Alkhattab Foundation en Soufiane Touzani te helpen in hun missie om hoop en hulp te brengen aan de slachtoffers in Marokko.