SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ritsu Doan verovert Japanse harten met unieke kledingstijl

Ritsu Doan heeft de groepsfase met Japan op de Asian Cup overleefd. In een poule met Irak, Indonesië en Vietnam wisten de Japanners op een tweede plaats te eindigen. Doan kwam in twee van de drie wedstrijden in actie en de speler van SC Freiburg valt niet alleen op binnen de lijnen van het voetbalveld. Zo vindt hij het ook belangrijk om zijn unieke kledingstijl te tonen. Daar kwamen wij achter tijdens een fotoshoot in 2019. In onze wekelijkse rubriek Dive into Archive blikken we terug op een interview met de stijlicoon!

Ritsu Doan

Ritsu Doan was in 2019 genomineerd voor de prestigieuze Life After Football Fashion Player Award. De aanvaller ging de strijd aan met André Onana, Ritsu Doan, Rai Vloet, Shanice van de Sanden en Navarone Foor en laatstgenoemde ging er met de overwinning vandoor. Toch kan Doan terugkijken op een geweldige fotoshoot.

Unieke kledingstijl

In een interview vertelde Doan over de kledingstijl in Japan. Deze is namelijk anders dan waar hij van houdt. “Sporters in Japan dragen bijna alleen maar een sportieve outfit, maar een paar spelers dragen stijlvolle, unieke kleding, daar wil ik er ėėn van zijn. Wat ik ook draag, het moet uniek zijn. Niet supergek, maar wel een beetje flashy, opvallend. Als ik vanuit Nederland terugkom in Japan, wil ik de aandacht trekken –  als een fashion character.”

Bij bezoekjes aan het thuisland is twee keer hetzelfde dragen uit den boze. “Als ik terugkom in Japan zijn alle tv-stations op het vliegveld. De laatste keer dat dat gebeurde, droeg ik een rood jack. Dat doe ik dus nooit meer aan, dan denken ze dat ik geen fatsoenlijke garderobe heb. Ik vind het belangrijk nieuwe dingen te dragen, en verschillende stijlen: casual, formeel, een beetje gangster, alles door elkaar heen. Ik geniet van het combineren van kleren, van het ontdekken van nieuwe stijlen.”

Ritsu Doan
Ritsu Doan

Combinatie van merken

De merken die Doan graag draagt komen overal vandaan, zijn net zo goed toegankelijk als luxe. “Ik ga echt niet zomaar naar de winkel om het duurste van het duurste te kopen, maar ik combineer, dat is wat ik doe. Uniqlo draag ik bijvoorbeeld graag, ik kan het makkelijk integreren in mijn eigen stijl. De tassen en andere accessoires zijn meestal van Livington. En Balenciaga, Off-White, Raf Simons.”

Ook in Japan heeft Doan zijn adresjes. “We werken ook met een Japanse stylist, voor shootings in Japan, en soms hier. Zij nemen dan veel kleding van lokale ontwerpers mee. Dat is meer van de straat, minder populair, maar erg stijlvol.”

Welke spelers op de Asian Cup vallen nog meer op met hun kledingstijl? Wij lichten de vijf meest stijlvolle voetballers voor je uit!