SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Tottenham Hotspur-spits Richarlison: ”Psychologische hulp heeft mijn leven gered”

Psychologische hulp heeft het leven van de 26-jarige Braziliaanse aanvaller Richarlison gered. In een interview met Sky Sports, vertelde de spits van Tottenham Hotspur dat therapie hem heeft geholpen om uit een diep dal te klimmen. ”Alleen medespelers begrijpen onder hoe veel druk wij staan, niet alleen op het veld maar ook daarbuiten.” 

Richarlison psycholoog Tottenham Hotspur

In september 2023 gaf Richarlison aan dat hij psychologische hulp ging zoeken nadat hij in tranen van het veld afstapte. Inmiddels voelt hij zich weer goed op en buiten het veld. Tussen 10 december 2023 en 3 februari 2024 was de Braziliaanse international de talisman van Tottenham en scoorde negen keer in acht wedstrijden voordat hij geblesseerd raakte.

”Als een speler van het nationale team wil ik iedereen aanmoedigen om hulp te zoeken,” zegt Richarlison. ”Het heeft mijn leven gered want ik zat in een diep dal. Het is belangrijk voor het nationale team om een psycholoog te hebben die de atleten kan helpen. Als speler sta je niet alleen onder veel druk op het veld, ook buiten het veld. Ik had bijvoorbeeld meer problemen buiten het veld. Ik ging door een turbulente tijd de afgelopen vijf maanden. Nu zijn dingen beter thuis. Mensen die alleen oog hadden voor mijn geld zijn inmiddels uit mijn leven.”