SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Cultclub Red Star: stadion wordt nu nog iets cooler

De voetbalclub Red Star is misschien wel de coolste cultclub van Europa. Toch was er één smetje op het blazoen van de Parijzenaren. Dat wordt nu aangepast.

 

Red Star FC werd in 1897 opgericht en heeft een bijzondere historie gehad. Het was één van de grondleggers van de Franse competitie, al degradeerden ze hetzelfde jaar nog naar een lager niveau. Een jaar later mochten ze weer meedoen op het hoogste niveau.

Geheel zonder succes zijn ze nooit geweest. Zo hebben ze meermaals de Coupe de France gewonnen; in 1921, 1922, 1923, 1928 en voor het laatst in 1942.

 

Bekijk ook deze supervette collab tussen Red Star FC en Nivelcrack

Sindsdien is het vrij steady bergafwaarts gegaan voor de club.  Ze werden tot twee keer toe verplicht om te verhuizen, tot ze uiteindelijk neerstreken in Saint-Ouen. Toentertijd een voorstadje van Parijs, tegenwoordig een buitenwijk in de beruchte buurt Saint-Denis.

Daar speelt Red Star nog altijd z’n wedstrijden, in het in 1909 aangelegde Stade Bauer. De originele naam van het stadion is overigens Stade de Paris. 

Mede dankzij een prachtige docu van Vice Sports is laatste jaren is de club steeds bekender geworden, waardoor het een soort cultstatus heeft bereikt. De club heeft een eigen Creative Director, heel actief in men’s fashion en staat ook bekend om z’n bijzondere zelfpromotie. Zo werden het tenue van Red Star vorig jaar gepresenteerd via Google Street View. 

Tenue van Red Star Parijs

Hoe cool de club ook is, ze hadden tot nu toe altijd één serieus probleem.  Namelijk de grasmat. Die is nep. En het is natuurlijk doodzonde dat zo’n authentieke club speelt op nepgras.

Gelukkig komt daar nu verandering in. Omdat de club is gepromoveerd naar de Ligue 2 moet het Stade Bauer een beetje worden opgeklust. De lichtvoorzieningen worden veranderd en er worden wat meer beveiligingsmaatregelen getroffen.

Heel ingrijpend zijn al die veranderingen gelukkig niet, al zitten er wel meer renovaties aan te komen. Patrice Haddad, president van Red Star FC zegt er over: “het is een symbolische en belangrijke stap voor de totale reconstructie van het stadion, als onderdeel van onze routekaart voor 2024.”

Mocht je de club nog op ku(ns)tgras willen zien spelen, wees dan snel; de eerste technische vergaderingen met de architecten en de federale autoriteiten hebben al plaatsgevonden en de plannen zijn nu voltooid. Het overgrote deel van de werkzaamheden zou kunnen worden uitgevoerd buiten het seizoen tussen half mei en eind juni 2020.

Vice Red Star