SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

PSG en KLABU vragen aandacht voor grootste vluchtelingenkamp ter wereld

Paris Saint-Germain en KLABU hebben vorige week een speciaal shirt gelanceerd op de Internationale Dag van het Kind. Waarom de Franse voetbalclub en de Amsterdamse organisatie dit deden? Om aandacht te vragen voor de kinderen in Cox’s Bazar, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Wij vinden het een enorm mooi gebaar en lichten het shirt graag voor je uit!

Paris Sain-Germain KLABU

KLABU helpt vluchtelingen maar al te graag en doet dit door middel van sport. Hierdoor kunnen de vluchtelingen weer plezier krijgen en zich opnieuw een mens voelen. Over de hele wereld heeft de organisatie al verschillende sportclubs gebouwd, waaronder in Cox’s Bazar in Bangladesh. Hier wonen op het moment bijna één miljoen staatloze Rohingya-vluchtelingen. Meer dan de helft hiervan zijn kinderen.

Rollen omgedraaid

Projectmanager Tjark Klimant vertelde tegen Libelle over dit unieke shirt: ‘De kinderen in de kampen vinden het geweldig om te zien dat spelers van PSG hun shirt dragen. Normaal gesproken dragen de kinderen gedoneerde voetbalshirts. Nu hebben ze een eigen shirt, helemaal nieuw, en zijn de rollen omgedraaid. De kinderen dragen niet de shirts van de grote sterren, zij zijn de grote sterren.’

Uniek shirt

De Franse club maakte het shirt vorig week bekend via social media. Er is een bijzonder patroon te zien op de shirts en op de linkerkant zijn de logo’s van KLABU en PSG zichtbaar. Wil jij graag bijdragen aan dit mooie initiatief? Je kunt het shirt kopen op de site van KLABU! Het kost 75 euro en al het geld gaat naar het vluchtelingenkamp Cox’s Bazar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paris Saint-Germain (@psg)

Vorig jaar opende KLABU al een gloednieuw clubhuis aan de Haarlemmerdijk 106 in Amsterdam. Hiermee geeft het de gemeenschap een plek waar iedereen kan genieten van sport en activiteiten. Benieuwd hoe het clubhuis eruitziet? Check het hier!