SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Populaire serie Sunderland ‘Til I Die keert terug met derde seizoen

Voetbalfans opgelet! Vanaf 13 februari kun je eindelijk het derde seizoen van de Netflix-serie Sunderland ‘Til I Die zien. De serie bestaat al sinds 2018, maar veel fans waren bang dat het zou blijven steken op twee seizoenen. Toch keert Sunderland ‘Til I Die nog één keer terug met de grote finale. Wat kunnen we verwachten van het derde seizoen?

Sunderland ‘Til I Die

Degradatie

In het eerste seizoen wordt Sunderland gevolgd tijdens het Championship-seizoen 2017/2018. De Engelse club was net gedegradeerd uit de Premier League en hoopte direct weer te promoveren. Het ging echter helemaal mis. Sunderland had een dramatisch seizoen en degradeerde opnieuw.

In Sunderland ‘Til I Die seizoen 2 konden we de verrichtingen van de club volgen in de League One. Aan de hand van een nieuwe eigenaar, directeur en manager probeerde de club terug te keren naar de Championship, maar ook hier slaagde Sunderland niet in. Ze eindigden op een vijfde plek.

Waar gaat Sunderland ‘Til I Die seizoen 3 over?

Er gingen jaren overheen en Netflix lanceerde maar geen nieuw seizoen. Bleef de populaire serie beperkt tot twee seizoenen? Nee, hoor! Over zo’n twee weken is het derde seizoen te zien op Netflix en voor de echte Sunderland-fans wordt het genieten. Dit keer zie je niet de treurige tijden van de club, maar krijg je een terugblik op het seizoen 2021/2022. Tijdens dit seizoen eindigde Sunderland op een vijfde plaats en wisten ze via de play-offs terug te keren naar de EFL Championship. Vooral de finale van die play-offs, waarin Sunderland met 2-0 won van Wycombe Wanderers, wordt uitgebreid behandeld in het derde seizoen.

Helaas zie je in de serie niet hoe Sunderland vorig seizoen presteerde in de EFL Championship. De Engelse club deed het uitstekend en wist op een zesde plek te eindigen. Ze mochten even dromen van promotie, maar in de halve finale van de play-offs ging het mis. Ze werden verslagen door Luton Town FC, die uiteindelijk voor de allereerste keer ooit promoveerde naar de Premier League.