SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Pelé, van schoenenpoetser tot drievoudig WK-winnaar

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Voetbaldocumentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Diego Maradona’. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma over een ander fenomeen, namelijk Pelé.

Pelé is dé Braziliaanse voetbalgod. Deze levende legende is misschien wel de beste voetballer die we ooit gehad hebben, al zijn de meningen daar wel over verdeeld. Waar we het wel allemaal over eens zijn is dat hij ongelofelijk goed kon voetballen. Zijn snelheid, dribbel en buitengewone technische capaciteiten maakten Perla Negra (de zwarte parel) decennialang onnavolgbaar. Hij was niet te stoppen en bezat lange tijd het doelpuntenrecord met 643 goals. Eind vorig jaar nam niemand minder dan Lionel Messi dit record over. Pelé feliciteerde Messi: “Ik bewonder je heel erg.” Dit siert de Braziliaanse spits. Door zijn imposante carrière verdiende deze voetbalgod een documentaire. Eind vorige maand verscheen er een documentaire op Netflix. Getiteld, het zal je niet verbazen: Pelé.

Documentaire Pelé

Pelé

Edson Arantes do Nascimento groeide op in Três Corações, Brazilië. Wellicht heb je er nog nooit van deze naam gehoord, maar het gaat natuurlijk over Pelé. Perla Negra was op jonge leeftijd al enorm getalenteerd. Waar hij leerde voetballen? Gewoon op een stuk kale aarde met op verschillende plekken wat grashoopjes. Een echte straatvoetballer, in hoeverre je het straat mag noemen dan. Op blote voeten om precies te zijn, hier heeft Pelé zijn techniek aan te danken. Hij is de enige speler in de voetbalgeschiedenis die maar liefst drie WK’s wist te winnen. De Braziliaanse nummer 10 speelde bijna zijn hele leven lang voor dezelfde club, namelijk Santos FC. Aan het eind van zijn carrière besloot Pelé nog een prachtig avontuur aan te gaan in Amerika, een uitstapje naar New York. Streamingdienst Netflix brengt de voetbalcarrière van Perla Negra mooi in beeld door archiefbeelden af te wisselen met interviews. De documentaire bevat alle hoogte- en dieptepunten die Pelé op zijn pad tegenkwam. Een echte aanrader voor iedere voetballiefhebber!

Check hier het artikel over ‘Hoe Diego Maradona publiekelijk bezit werd’.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.