SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Pablo Rosario, De prijs van de hemel

De verlenging van de lockdown is een feit. De maatregelen zijn extra aangescherpt. Een nieuw begrip, de avondklok. Mocht de verveling toeslaan, wij hebben een aanrader. In 2012 verscheen er een 2doc over Pablo Rosario genaamd De prijs van de hemel. Een voetbaldocumentaire over een 13-jarig talent met één droom: bij de allerbesten horen. 

Pablo Paulino Rosario, geboren op 7 januari 1997. Voetballer van PSV en eenvoudig Oranje-international. De geboren Amsterdammer met Dominicaanse roots maakte op jonge leeftijd veel indruk door zijn voetballende kwaliteiten. Holland Doc besloot in 2012 een documentaire te maken over dit enorme voetbaltalent. In deze 2doc werd Rosario op de voet gevolgd in zijn eerste stappen binnen de harde voetbalwereld. De frivole, zelfbewuste 13-jarige Pablo stond voor lastige keuzes en maakte voor de eerste keer kennis met de camera’s.

Één droom

Zoals zoveel jongens van 13 had Pablo Rosario maar één droom: profvoetballer worden. Hij wilde bij de allerbesten horen, alles zou hiervoor moeten wijken. Hij beschikt over genoeg voetballende kwaliteiten, maar het wordt hem niet bepaald makkelijk gemaakt. Er zijn veel valkuilen voor de jonge Pablo. Denk aan het hoge verwachtingspatroon, het grote geld en een gezinssituatie die niet ideaal is. Dan moet je als puber sterk in je schoenen staan. Ondanks deze obstakels is het de geboren Amsterdammer toch gelukt om zijn droom uit te laten komen. 

Ajax, PSV en Feyenoord

Als talentvolle voetballer krijg je te maken met veel aandacht, iedereen wil iets van je. Zo ook de 13-jarige Pablo. Na een succesvolle periode bij het Amsterdamse DWS staan de clubs voor hem in de rij. De traditionele top-3 van Nederland wil dit talentje toevoegen aan hun jeugdopleiding. Ondanks gesprekken en trainingen bij PSV en Feyenoord besloot de talentvolle Amsterdammer zich in te schrijven bij Ajax. Een liesblessure zorgde er uiteindelijk voor dat hij te licht bevonden werd en de jeugdopleiding van Ajax moest verlaten. De Amsterdamse voetbalclub adviseerde Pablo om naar de jeugdopleiding van Almere City te gaan. Hier maakte hij snel zijn debuut en speelde hij zich in de kijker. In 2016 vertrok Pablo Rosario naar Eindhoven om te voetballen voor PSV waar hij uiteindelijk zijn Champions League-debuut en interlanddebuut maakte.

Check hier de 2doc van Rosario

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.