SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Oude Ajax-logo komt terug in 2021

Gaat een lang gekoesterde wens van de supporters nu eindelijk in vervulling komen? Het oude Ajax-logo op het wedstrijdtenue. Het oude logo is al veel te vinden op de casual kleding, maar niet op de wedstrijdkleding. In het aankomende seizoen kan hier wel eens verandering in gaan komen.

De supporters van Ajax voeren al tijden een strijd om het oude clublogo terug te krijgen op de wedstrijdkleding. Voorlopig hebben de supporters nog geen succes gekend. Heel veel mensen verkiezen het oude logo zonder twijfel boven het nieuwe logo bestaande uit de elf lijntjes. “Het oude Ajax-logo haalt een heel leven terug”, zei Johan Cruijff in 2014. Het is een stukje nostalgie die de supporters graag terug willen.

2021/22

Aankomend seizoen zal Ajax waarschijnlijk weer gaan spelen met het oude logo op de borst. In 1928 werd het ‘oude logo’ van Ajax in gebruik genomen. In het seizoen 91/92 is er afscheid van genomen met het oog op een frisse toekomst. Vanaf dat moment was het huidige logo op het shirt van de Amsterdammers te zien. Voor de supporters zou dit een hele grote vreugde opleveren. Na jaren zal dan eindelijk het sentiment van het vorige logo gaan terug keren.

De historie van het Ajax-logo

Uitgelekt

Op twitter verscheen ineens het shirt van de club uit de hoofdstad met het oude logo. Dit doet veel vraagtekens rijzen van de Amsterdamse voetballiefhebbers. Het uitgelekte shirt is voor 60% zeker en gaat in de buurt komen van het daadwerkelijke wedstrijdtenue. Het mediaplatform Footyheadlines richt zich voornamelijk op de lancering van de nieuwste kleding van voetbalclubs en de laatste voetbalschoenen updates. Zij kwamen dan ook met het grote nieuws naar buiten.  Het logo zal midden op de borst komen in tegenstelling tot nu, waar het logo momenteel links op de borst zit.

Het uitgelekte Ajax-shirt

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.