SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Oproep aan de Nederlandse voetbalclubs!

In ons kleine kikkerlandje hebben we allemaal een mening, en voetbalsupporters in het bijzonder. Deze kunnen we wegwuiven óf er juist iets nuttigs mee doen. Het Braziliaanse SC Corinthians koos voor het laatste en schakelde de hulp in van hun trouwe aanhang. Wat het resultaat hiervan was? Je ziet het hieronder!

Een shirt gemaakt door de fans van Corinthians

Geschreven door: Milan Verleg

Welk shirt wordt er gekozen?

De club lanceerde in samenwerking met Nike een nieuw vierde shirt en deed dit aan de hand van een speciale actie. De fans mochten het tenue ontwerpen! Dit resulteerden in meer dan 2.000 inzendingen van de aanhangers. Wie er dan uiteindelijk bepaalde welk voetbalshirt het werd? Nou, het is als fan onmogelijk om alle inzendingen te bekijken en daarom besloot Timão om de, in hun ogen, acht mooiste shirts uit te kiezen.

Daarna was het weer tijd voor de supporters om te beslissen. Zij konden via de app van de Braziliaanse club stemmen op hun favoriete voetbal kit. Daar kwamen uiteindelijk drie winnaars uit, waarna er nog één ronde kwam om te stemmen. Hier werd bepaald wat het vierde shirt wordt voor aankomend seizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Corinthians (@corinthians)

Brazilianen met stijl

Wat een tenue is het geworden! Vooral de kleuren vallen bij ons in de smaak en het logo in het midden van het shirt maakt het helemaal compleet. Al hadden we niet anders verwacht van de creatievelingen uit Zuid-Amerika. Ze hebben ook goed nagedacht over een reden. Het is een eerbetoon aan het allereerste tenue en voetbalstadion ooit van de club. Het is immers ook de allereerste keer in de geschiedenis van de club dat supporters de shirts ontworpen en daardoor kon het niet anders dan dat de fans er een betekenis aan wilden geven.

De bekendmaking werd ook op een bijzondere manier gedaan. Tijdens de wedstrijd in het Neo Química Arena kwam er een groot spandoek met de tekst: “CREATED BY THE FIEL. CHOSEN BY THE PEOPLE”, terwijl op een ander spandoek de nieuwe creatie werd getoond. Een bijzondere manier om je nieuwe shirt te tonen aan de mensen die het zelf hebben gedesignd.

Hoe vet is het als jij het shirt van jouw voetbalclub kunt ontwerpen! Kies je dan iets wat jezelf heel gaaf vindt of wat goed past bij jouw ‘cluppie’? Wij hopen in ieder geval dat we dit concept ook in Nederland kunnen gaan aanschouwen.

Nieuwe tenues in Nederland

Ook in Nederland lanceren steeds meer clubs hun nieuwe tenue’s. Zo zagen we afgelopen week het nieuwe Ajax shirt, waar de meningen over verdeeld waren. Veel fans van de Amsterdammers hoopten op het oude Ajax logo op het shirt, maar helaas voor de supporters kwam deze er niet op. Nu is het de beurt aan landskampioen om hun nieuwe tenue te lanceren.

Unieke bekendmaking van nieuwe shirt Corinthians