SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Openhartige documentaire over voetballegende David Beckham

Wie kent David Beckham niet? De middenvelder die op 6 oktober 2001 op legendarische wijze een vrije trap scoorde tegen Griekenland. Engeland plaatste zich voor het wereldkampioenschap en Beckham was de grote man. Het is één van de hoogtepunten van de voetbalcarrière van de Engelsman. Het levensverhaal van ‘Becks’ gaat alleen veel verder en vandaag komen we daar tijdens onze wekelijkse rubriek DOCU DAY achter. We lichten de gloednieuwe documentaire ‘DAVID BECKHAM’ voor je uit!

David Beckham

Eigenaar Inter Miami CF

De serie bestaat uit vier afleveringen en beslaat David Beckham zijn leven vanaf zijn kindertijd tot aan zijn huidige rol als mede-eigenaar van Inter Miami CF. Ja, je leest het goed. Beckham is de eigenaar van de voetbalclub waar Lionel Messi voortaan speelt. In de documentaire komt zijn rol binnen de club naar voren en zie je hoe belangrijk ‘The Herons’ voor hem zijn.

Het gezin van Beckham speelt ook een grote rol in de miniserie. Zijn vier kinderen Brooklyn, Romeo, Cruz en Harper komen zelf niet in beeld, maar zijn vrouw Victoria vertelt openhartig over hun liefdesleven. Dit is onder andere te zien in de laatste aflevering: hier moet Victoria haar tranen bedwingen als er wordt gevraagd naar de affaire van Beckham met Rebecca Loos: “Tot Madrid was het altijd wij tegen de wereld. We waren samen, we waren verbonden en hadden elkaar. Maar toen we in Spanje waren, voelde het niet meer alsof we elkaar hadden. En dat is triest. Ik kan amper vertellen hoe moeilijk dat was. En hoe het me heeft beïnvloed.”

Geen focus meer op voetbal

Het huwelijk tussen Beckham en Victoria overleefde de affaire, maar Beckham heeft eigenlijk geen idee hoe: “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe we er doorheen zijn gekomen. Victoria is alles voor me, om haar pijn te zien was ongelooflijk moeilijk, maar we zijn vechters en op dat moment moesten we vechten voor elkaar, we moesten vechten voor ons gezin.” Het was een zware periode voor de middenvelder en het was bijna onmogelijk om te focussen op voetbal: “Er waren dagen dat ik wakker werd en dacht: ‘Hoe ga ik naar mijn werk? Hoe loop ik het trainingsveld op? Hoe kan ik eruitzien alsof er niets aan de hand is?’ Ik voelde me elke dag als ik mijn ogen opende lichamelijk ziek.”

Kun je net zoals ons niet wachten om de serie te kijken? Dan heb je geluk! Vanaf vandaag is de documentaire te zien op Netflix!