SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ook wij vieren Saint Patrick’s Day!

Het is vandaag Saint Patrick’s Day! De nationale feestdag van onder andere Ierland en Noord-Ierland, waarbij ze beschermheilige van het land, Saint Patrick, herdenken. Wij geven alleen een iets andere draai aan deze feestdag en eren in onze wekelijkse rubriek Dive into Archive onze eigen “heilige” Patrick: Patrick Kluivert. We kijken naar zijn jongensdroom, unieke trainerscarrière en een toffe fotoshoot!

Dive into Archive: St. Patrick's Day

Jongensdroom

Patrick Kluivert werd voor Nederlanders, maar vooral Ajacieden, heilig in 1995. Ajax speelde de Champions League finale tegen AC Milan en het leek te eindigen in 0-0. Tot dat Patrick het veld in kwam. De nog maar 18-jarige aanvaller punterde in de 84ste minuut de bal langs de doelman van de Milanezen. Het was de enige goal van de wedstrijd en Ajax won hierdoor voor de vierde keer in de historie de Champions League. Teamgenoot David Endt gaf in een interview aan dat hij in de ochtend van de finale met de jonge spits een wandeling maakte: “Patrick schopte in het grind en zei: Davy, ik kom erin en ik ga scoren! Achttien jaar, en dan al zulke bravoure, dacht ik bij mezelf.”

Trainerscarrière van clubs tot landen

Kluivert zat daarnaast na zijn voetbalcarrière niet veel stil. Hij heeft een trainerscursus gedaan, is de assistent-bondscoach geweest van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal en is de bondscoach geweest van Curaçao en Kameroen. Ondertussen is hij nog jeugdtrainer geweest bij Ajax, technische directeur bij Paris Saint Germain en heeft hij nog veel meer klusjes gedaan.

Toch gaf hij nog aan graag hoofdtrainer bij een voetbalclub te willen worden en wellicht is Ajax hier een goede optie voor: “Het zou kunnen. Als God wil dat ik trainer word van Ajax, waarom niet? Of ik er klaar voor ben? Ja, ik ben er klaar voor. Ik heb Curaçao getraind en de jeugd van Twente. Het is tijd voor een grotere club.”

Misschien kan de Nederlander dan trainer worden van een van zijn zonen. De familie Kluivert is namelijk een echte voetbalfamilie. Zijn zoon Justin speelt op het moment bij Valencia CF, Ruben bij FC Utrecht, Shane in de jeugdopleiding van FC Barcelona en Quincy heeft eerst bij Jong Vitesse gespeeld, maar maakt nu zijn speelminuten bij AFC Amsterdam.

Schitteren voor de camera van Life After Football

Patrick is zelf drie keer voor de camera van Life After Football verschenen. Hij schitterde in ISSUE 10,13 en 20, maar vooral in ISSUE 20 pakte hij de spotlights. De editie stond in het teken van “The Gentlemen’s Club” en strak in pak zorgde hij samen met drie collega’s voor unieke foto’s!

Vorige week blikten wij in de Dive into Archive-rubriek terug op Donyell Malen. We keken naar zijn bijzondere jeugd en een unieke fotoshoot!