Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

On This Day: MLS maakt kennis met Zlatan Ibrahimovic

Op 23 maart 2018 kondigde Zlatan Ibrahimovic zijn komst bij LA Galaxy aan. Geheel in Zlatan-stijl stond er een paginagrote advertentie in de LA Times met de tekst ‘Dear Los Angeles, you’re welcome’.

Ruim een week na de aankondiging van de transfer, stond op 31 maart de wedstrijd tegen stadgenoot Los Angeles FC op het programma. De wedstrijd werd een heuse galavoorstelling met in de hoofdrol… Zlatan Ibrahimovic.

Debuut

Ibracadabra was 36 jaar toen LA Galaxy hem contracteerde. Hij beloofde bij zijn presentatie vuurwerk, en dat kwam er ook. Zlatan mocht debuteren in El Tráfico derby. Dit is de wedstrijd tussen LA Galaxy en Los Angeles FC. De derby bestaat nog geen twee jaar, aangezien Los Angeles FC pas in 2018 werd opgericht en direct toetrede in de MLS. De derde wedstrijd uit haar clubhistorie was gelijk tegen LA Galaxy.

Ibrahimovic startte op de bank en zag aan hoe LA Galaxy na 70 minuten op een 1-3 achterstand stond. Het was tijd voor een ommekeer en trainer Schmid bracht Zlatan binnen de lijnen. Nog geen twee minuten na zijn entree stond het al 2-3 en in de 77ste minuut liet The Lion van zich horen. Hij maakte zijn naam waar met een prachtig doelpunt en maakte in de slotminuut met een kopbal ook de beslissende 4-3. Waar veel mensen twijfels hadden over de fysieke gesteldheid van de 36-jarige Zweed, wist hij met deze screamer de monden van de criticasters te snoeren.

The God of LA

Deze bijnaam kreeg Zlatan liefkozend na zijn magistrale wedstrijd tegen Los Angeles FC. Als kroon op zijn totale carrière scoorde hij op 15 september 2018 zijn 500ste treffer van zijn loopbaan. Met dit doelpunt schaarde hij zich in een illuster rijtje. Zlatan zorgde ook voor onrust binnen de Amerikaanse competitie. Zo beschreef hij zichzelf als ”een Ferrari onder de Fiats”, verwijzend naar de minder goede spelers in de MLS. Nadat hij in het jaar 2019 liefst 30 keer wist te scoren voor The G’s koos hij ervoor om terug te gaan naar zijn geliefde AC Milan. Hier was hij al actief tussen 2010 en 2012 en ook hier werd zijn terugkeer groots aangekondigd.

Lees hier meer over Zlatan en zijn aandeel in de Zweedse club Hammarby.

Check onze Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van fashion-, lifestyle- en voetbalnieuws.