SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Oguzhan Özyakup: ons moment van het weekend

Oguzhan Özyakup beleefde een waar droomdebuut voor Feyenoord. Maar eigenlijk noch zijn debuut noch zijn goal het échte moment van het weekend.

Debuut Özyakup

Na zijn terugkeer in Nederland, mocht de Turkse international al snel zijn debuut voor Feyenoord maken. De 27-jarige middenvelder werd afgelopen week gehuurd van het Turkse Beşiktaş JK. Zijn doel was om bij Feyenoord meer minuten te gaan maken met het oog op het aankomende EK. Maar dat hij zo’n spetterende debuutwedstrijd zou beleven had hij zelf waarschijnlijk ook niet verwacht. Al na 93 seconden maakte de geboren Zaandammer zijn eerste doelpunt voor de huidige nummer 3 van de Eredivisie. Hij onderschept de bal zelf op eigen helft met een fantastische sliding, daarna sprint hij mee naar voren om uiteindelijk een lastige bal nog bijzonder knap af te maken. De tackle waarmee hij de bal veroverde, is een goede pijler voor het karakter van de middenvelder, waar hij zo veel strijd en passie in zijn spel legt. Met dit doelpunt gaat Özyakup meteen de boeken in als de snelst scorende debutant ooit voor de Rotterdammers. Uiteindelijk werd hij in de 63ste minuut gewisseld, compleet moegestreden.

Moment van het weekend

Het echte moment van het weekend kwam echter pas na de wedstrijd in een interview van Oguzhan met de NOS:

“Dit kon niet beter, een goaltje”, zei Özyakup na afloop. “Mijn ouders waren er, mijn moeder was jarig. Ik heb met ze ontbeten. In Nederland zijn in een vertrouwde omgeving doet me zo goed.” Je ziet gewoon aan hem dat hij zo blij is om thuis te zijn met zijn familie, waar hij zichtbaar van geniet.

Dat vinden wij prachtig. Een gebaar zo veel mooier dan de tackle en zelfs mooier dan het doelpunt.

https://www.instagram.com/p/B8EB6eOHiYi/

Check ook het vorige moment van de week!

Heb je zin om meer te lezen over de Eredivisie? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!