SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ode aan de voetbalshirts

Het is vandaag voetbalshirtdag! Trek het shirt van je eigen ‘cluppie’ aan of het mooiste voetbalshirt wat in de kast ligt. Het mag allemaal, zolang je het maar overal draagt. Zowel naar werk, als met de hond uitlaten, we verwachten dat jij overal te zien bent in jouw mooie shirt. De mensen zullen er ook niet raar van op kijken. Voetbaltenue’s worden namelijk steeds meer gezien als fashionitems en dat laten we vandaag nog maar eens zien!

Trek vandaag je favoriete voetbalshirt aan

Geschreven door: Milan Verleg

Bijzondere actie KNVB

Elk jaar heeft de KNVB een actie waarbij ze een oproep hebben aan alle amateurvoetballers: trek de hele dag je clubshirt aan. Hierbij maakt het niet uit of je jong, oud, kort of lang bent. Op het voetbalveld is immers iedereen gelijk en dit willen ze laten zien aan de rest van Nederland. Doe dus vooral mee met de actie!

De spelers van het grote Oranje doen zelf ook allemaal mee. Zij hadden vorig jaar een training op deze bijzondere dag en besloten daarom allemaal te trainen in het shirt van hun oude amateurclub. Zo was Frenkie de Jong te zien in een voetbaltenue van ASV Arkel, terwijl Matthijs de Ligt het veld op kwam in het tenue van FC Abcoude.

Beroemdheden met stijl

Ook op vakantie zie je ongetwijfeld veel kinderen lopen in de shirts van hun favoriete club. Ze zijn er trots op en het geeft een goed gevoel. Al moeten we zeggen dat het ook erg mooi is! Het blijft daarom niet alleen bij kinderen. Zo zien we dat steeds meer mensen dagelijks een voetbaltenue dragen en zo ook beroemdheden. Eén daarvan is Kim Kardashian. Ze is bekend van de realityserie ‘Keeping Up with the Kardashians’, maar heeft ook erg goede stijl.

De Amerikaanse vrouw is vaak te aanschouwen in retro voetbalshirts. Hoe vet! Ze is al gespot in een Paris Saint-Germain shirt uit 2000, maar één van haar mooiste kits is toch wel het AS Roma thuisshirt uit het seizoen 1997/1998. Dat kun je toch alleen maar een fashionitem noemen? Ze heeft deze goede smaak waarschijnlijk overgenomen van haar halfzusje Kendal Jenner. Het model was namelijk al eerder gespot in een vintage Juventus jacket.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AS Roma (@officialasroma)

Al kunnen we de Amerikaanse rapper Snoop Dogg ook niet vergeten. Hij steelt bij zijn optredens niet alleen de show met zijn zangkunsten, maar ook met zijn unieke kits. Zo is hij vaak te aanschouwen met de gaafste voetbalshirts en dit deed hij ook in Nederland. Bij zijn optreden in Amsterdam kwam hij tevoorschijn met een shirt van Ajax. We kunnen wel stellen dat de Amsterdammers in het publiek meteen nog meer fan waren van de rapper.