SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ode aan Carlo de Leeuw, materiaalman van Feyenoord

De trouwe materiaalman van de Rotterdamse club overleed op 59-jarige leeftijd. Voor het huidige seizoen begon werd bij De Leeuw kanker geconstateerd.

Carrière De Leeuw

De Leeuw werd geboren op 12 december 1960 in IJsselmonde en groeide op met Feyenoord. Hij begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde uiteindelijk 4 seizoenen voor de Rotterdammers, waarin hij tot 45 wedstrijden in het eerste elftal kwam. In 1980 maakte hij het winnende doelpunt in de bekerfinale die Feyenoord van Ajax won, één van de grote highlights van zijn carrière. Hierna speelde hij nog voor Excelsior, SC Cambuur, FC Volendam en EVV Eindhoven.

Bij Cambuur speelde hij 6 seizoenen, hij speelde uiteindelijk 95 wedstrijden voor de club uit Friesland en kwam tot een totaal van 22 doelpunten. Het publiek in Cambuur gaf hem de bijnaam “t Slangeminsk út Rotterdam” en hij won drie keer de prijs voor beste voorhoedespeler van het jaar.

Ziekte

Voor het huidige seizoen begon, werd de ziekte kanker geconstateerd bij de ex-voetballer. Hij onderging een zware operatie en begon daarna naar woorden van Feyenoord aan “een strijd die uiteindelijk niet te winnen viel”. De ex-voetballer en materiaalman van de Rotterdamse club werd 59 jaar oud. Sinds het jaar 2000 was hij al materiaalman bij het eerste elftal Feyenoord, voor veel mensen bij de club was hij niet meer weg te denken uit de Kuip en ging iedereen van hem houden.

Steunbetuiging Feyenoord selectie

18 augustus was er al een mooi gebaar van Feyenoord als steunbetuiging voor de Leeuw. Voor het duel met FC Utrecht droegen de spelers shirts met daarop “Sterkte Carlo” toen ze het veld opliepen. Dit was net na de zware operatie die Carlo onderging, die wel 12 uur duurde. De selectie was erg betrokken bij de materiaalman en was altijd up to date over hoe het met hem ging.

 

Team Life After Football wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Voor steunbetuigingen kun je terecht op https://feyenoord.condoleer.site/.

Meer voetbal? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!