SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nooit meer FIFA! Wat nu?

Alle FIFA-fans weten het nieuws allang: EA Sports brengt volgend jaar geen FIFA 24 uit. Het bedrijf achter het spel, EA Sports, heeft na een breuk met de FIFA niet meer de licentie om de naam te gebruiken. Ze brengen een nieuwe game uit genaamd ‘EA Sports FC’, maar hoe gaat deze game eruitzien en wanneer is de releasedatum?

EA Sports lanceert nieuwe game EA Sports FC

Wat verandert er allemaal bij EA Sports FC?

Het is een klap voor iedereen die elk jaar naar de winkel rent om de nieuwste FIFA-game te kopen. Het wordt geen FIFA 24, maar de game EA Sports FC in je winkelmandje doen. Maar veranderen er ook veel dingen in het spel? Nou, EA Sports moet alle informatie over het spel nog bekendmaken, maar bepaalde zaken zijn al duidelijk.

Zo is het belangrijkste dat ze licenties hebben om meer dan 19.000 voetballers, 700 teams, 100 stadions en 30 competities te gebruiken. Hierdoor blijft het zeker nog een realistisch spel en hoef je niet met een verzonnen voetballer te spelen. Het is daarnaast ook duidelijk welke gamemodes terugkomen: Ultimate Team, Carrière Modus en Pro Clubs. Vooral deze eerste gamemode is erg populair, maar ook hier komen wat veranderingen in.

Al deze veranderingen worden waarschijnlijk rond midden juli bekendgemaakt. Toch gaan er wel al veel geruchten rond. Eén daarvan is dat je voor de allereerste keer met vrouwelijke voetballers in Ultimate Team kunt spelen. Dit was eerst alleen mogelijk met mannelijke voetballers en daarom lijkt dit een interessante toevoeging te zijn.

Wanneer is de releasedatum?

Een officiële releasedatum moet nog worden bevestigd door EA Sports, maar op basis van voorgaande jaren kunnen we wel een voorspelling wagen. Zo kwamen FIFA 22 en FIFA 23 uit op de laatste vrijdag van september. Hierdoor lijkt 29 september 2023 de dag te kunnen zijn waarop jij voor de allereerste keer ooit de nieuwe EA Sports FC game kunt gaan spelen.

Al gaan er ook geruchten dat EA Sports het heel anders aanpakt. Zo wordt er gezegd dat ze kiezen voor een lancering die in lijn ligt met de start van de grote voetbalcompetities. De Premier League begint bijvoorbeeld al op 12 augustus en dit is ongeveer anderhalve maand voor de verwachte release. Kunnen we de nieuwe game daardoor dit jaar eerder verwachten of houdt het bedrijf vast aan de releases van voorgaande jaren?

De nieuwe game van EA Sports