SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

No More Red

Arsenal en adidas hebben hun handen in één geslagen voor een derde editie van ‘No More Red’, een initiatief ter bestrijding van geweld onder jongeren in Londen, met nadruk op de grote toename in het aantal steekincidenten. The Gunners droegen een volledig witte outfit in de verloren FA Cup-wedstrijd tegen Liverpool om de toenemende criminaliteit en geweldsincidenten onder de aandacht te brengen.

No More Red - Arsenal & adidas

Toenemend geweld

In januari 2022 is het maatschappelijke initiatief ‘No More Red’ gelanceerd. Het programma maakt jongeren niet alleen bewust van de problematische situatie in de Engelse hoofdstad, maar biedt de jongeren ook opgeknapte voetbalvelden en creatieve jongeren de kans om een opleiding te volgen en zich verder te ontwikkelen.

Volgens de laatste gegevens van het Office of National Statistics waren er tussen juni 2022 en juni 2023 in Londen 13.503 misdrijven waarbij een mes werd gebruikt, een stijging van 21 procent ten opzichte van de voorgaande periode van 12 maanden, wat de voortdurende behoefte aan ondersteuning in de strijd tegen steekincidenten benadrukt.

No More Red

Hoewel de ‘No More Red’ outfit nooit te koop is geweest, lanceren adidas en Arsenal ter gelegenheid van het derde jaar van de campagne een ‘No More Red’ t-shirt. Het t-shirt is ontworpen door Nellie-Rose, een jongere van Arsenal in the Community die deelnam aan één van de 2023 No More Red Social Action Projects, die groepen jongeren uit de lokale gemeenschap samenbrengt om ze in contact te brengen met inspirerend talent uit de creatieve en sportindustrie. Het op maat gemaakte community t-shirt is vanaf 29 januari voor £30 te koop in de officiële Arsenal stores. De volledige opbrengst van het shirt wordt gedoneerd aan de No More Red Charity Partners.

White-out

Arsenal speelde in 2022 voor het eerst in een tenue zonder de traditionele rode kleur van de club in de FA Cup-wedstrijd tegen Nottingham Forest, waardoor er een opvallende white-out look ontstond. De actie werd een jaar later herhaald in de wedstrijd tegen Oxford United en dit jaar mocht het tenue zijn thuisdebuut maken. Ook de Arsenal Women zal de volledig witte outfit gaan dragen in de FA Cup. Dit betreft de ontmoeting met Watford op Meadow Park op 14 januari.