SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nike lanceert de nieuwste tenues voor 2020

Nike heeft van de succesvolle collectie van Nigeria in 2018 veel geleerd. Als resultaat hiervan brengt Nike nu de nieuwe tenues van de VS, Nigeria en Zuid-Korea voor 2020 uit.

Nike Nigeria shirt 2018

De lancering van het tenue van het Nigeriaans elftal in 2018 was een ongekend succes voor Nike. Of het nu in een winkel in Londen of Lagos was, het shirt voor het WK van dat jaar was overal compleet uitverkocht en niet meer aan te slepen. Hier heeft Nike van geleerd en dit soort successen willen ze graag ook doorzetten naar de tenues van andere landen.

 

Nike & cultuur

Nike onderging echte culturele onderdompelingen en werkte nauw samen met elk land om ervoor te zorgen dat elk design het land daadwerkelijk representeert.

Om tegen te gaan dat elk shirt van een soortgelijk sjabloon komt, hadden de designers 65 verschillende opties beschikbaar, zoals verschillende halslijnen, mouwen, de plek van het logo etc.

Hierdoor hebben de verschillende tenues onder andere handgetekende prints en op maat gemaakte lettertypen, in plaats van de standaardoptie.

 

Nike & wetenschap

Het ontwerpen van de tenues is niet alleen kunst, maar wetenschap is ook altijd een belangrijk onderdeel van het proces. De designers hebben gebruik gemaakt van speciale 4D tools om het product al bijna tot leven te brengen, zonder dat er voorbeelden gemaakt hoeven te worden. Door hier gebruik van te maken, kan geanalyseerd worden hoe de tenues reageren op bijvoorbeeld het uitrekken of hoe de pasvorm is.

Verder zijn er stoffen gebruikt die veel sneller vocht afstoten, meer ademend zijn en een betere stretch hebben dan eerder gemaakte tenues.

 

De tenues van Nigeria, de Verenigde Staten en Korea zijn al onthuld en vele anderen zullen spoedig volgen.

Nigeria
Verenigde Staten

 

Korea

 

Dit zijn pas de eerste drie tenues van Nike voor 2020, dus houdt ons in de gaten om ook als eerste de nieuwe tenues van andere landen te zien!

Meer lezen over voetbal? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!