SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nike of Adidas: wie sponsort welke topvoetballers?

Nike en Adidas: twee merken die sinds jaar en dag met elkaar strijden in de verkoop van voetbalschoenen en -kleding. Profspelers profiteren hier zelf flink van in de vorm van sponsoring. Messi ontvangt als hét gezicht van Adidas 20 miljoen op jaarbasis, terwijl Ronaldo (Nike) jaarlijks 16 miljoen op zijn rekening kan bijschrijven. Zeer fraaie bedragen voor het dragen van hun voetbalschoenen en hun kleding.

Nike en Adidas strijden om de beste spelers

Hoe zit dat met de Nederlandse spelers

Beide merken proberen zoveel mogelijk toppers aan zich te binden. Zo zijn ook toppers  N’Golo Kanté, Manuel Neuer en Karim Benzema aangesloten bij Adidas en dragen topspitsen Kylian Mbappé en Harry Kane dan weer Nike voetbalschoenen. Uiteraard met als doel om zelf zoveel mogelijk voetbalshirts, voetbalschoenen en andere kledingitems te verkopen aan hun fans en de vele voetballiefhebbers in de wereld.

Maar hoe zit dat bij onze Nederlandse toppers? Nike sponsort o.a. Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Stefan de Vrij. Adidas sponsort dan weer Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek. Leuk zijn deze overzichten op Wikipedia (van Adidas en Nike) waar je een zeer groot overzicht kan vinden van gesponsorde voetballers (en sporters uit andere disciplines).

Wil jij je zelf ook kleden als je favoriete speler? Vaak dragen zij special editions. Deze kun je bijvoorbeeld vinden bij net Nederlandse modeplatform Winkelstraat.nl waar je exclusieve kleding kunt vinden. Vaak flink aan de prijs, maar wellicht kun je binnenkort een mooie aanbieding scoren via hun Black Friday pagina.

Neymar topverdiener

Wereldwijd is Neymar de bestverdienende speler als het gaat om inkomsten uit een sponsordeal voor kleding en schoenen. Verrassend genoeg gaat het niet om Adidas of Nike, maar om Puma dat jaarlijks 25 miljoen euro overmaakt naar de Braziliaanse aanvaller van PSG.

Life After Football #70 is vanaf nu verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!