SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nike lanceert Jadon Sancho voetbalschoen

Eindelijk is het dan zover, de langverwachte Jadon Sancho voetbalschoen is op de markt. Met deze lancering is Sancho gelijk de jongste Nike-atleet die een eigen schoen heeft ontvangen.

De Nike-schoen die helemaal in Jadon Sancho-stijl is gemaakt is een variant op de Mercurial Superfly 7. De schoen wordt uitgebracht in een ‘Racer Blue’ kleurstelling en heeft een ‘No Ball Games’ -motief. Verder bedekken de zinnen “MEGZ”, “Poppin 24 Hours” en “Sancho Sauce” het bovenwerk.

The Rocket

Het 20-jarige supertalent brak drie jaar geleden door bij het grote publiek. De scoutingsafdeling van Borussia Dortmund had Jadon Sancho al vroeg op de radar en sloegen vervolgens razendsnel toe. In zijn eerste seizoen maakte hij direct indruk en in zijn tweede seizoen veroverde hij al direct een basisplaats. Een plaag voor verdedigers vanwege zijn enorme snelheid en scorend vermogen, vandaar dat hij The Rocket wordt genoemd. Zijn succesvolle seizoenen bij Borussia Dortmund leverde hem een oproep voor het nationale elftal van Engeland op. Hier heeft hij momenteel al 11 wedstrijden achter zijn naam staan. 

Jadon Sancho krijgt zijn eigen ontworpen Nike schoen

Eerbetoon

Met deze schoen brengt Nike een eerbetoon aan de opkomst van je jonge baller uit Kennington. Daarnaast is er ook een bredere collectie op de markt gebracht die bestaat uit hoodie’s, t-shirt en trainingspak. “JS7″ zei zelf: “Dit is niet alleen voor mij, het is voor alle ballers in Londen die te horen kregen dat ze het nooit zouden redden. Elke keer als ik het veld op stap, vertegenwoordig ik ze allemaal. Het is een voorrecht om de kinderen van Londen op mijn rug te hebben.”

De Jadon Sancho X Nike-collectie is online verkrijgbaar via www.nike.com.

Door de jaren zijn er vele culthelden gepasseerd op de Nederlandse velden. De meest unieke hebben zelf eens standbeeld gekregen bij hun club. Wij hebben de culthelden die een standbeeld hebben verdiend op een rijtje gezet. Check het hier.