SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Een ode aan de Nike Geo Merlin 2000

Begin deze eeuw kreeg Nike de rechten om als officiële partner van de Premier League de Nike Geo Merlin 2000 te leveren. Gedurende de seizoenen tussen 2000-2002 werd er met deze bal gespeeld in de hoogste voetbalcompetitie van Engeland. Van de memorabele vrije trappen van David Beckham tot aan de harde tackles van Jaap Stam, deze bal heeft het allemaal meegemaakt. Om de 20-jarige samenwerking tussen Nike en de Premier League te vieren lanceert Nike een remake van de Geo Merlin 2000.

De Premier League, de grootse voetbalcompetitie ter wereld. Week in, week uit leven de Engelse voetbalsupporters toe naar de eerstvolgende wedstrijd van hun club. Het land ademt voetbal. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. Buiten Engeland wordt het Engelse voetbal ook op de voet gevolgd. Voor elke speler is het namelijk de droom om in de Premier League te spelen. Reden genoeg voor Nike om begin deze eeuw een samenwerking met de grootste voetbalcompetitie ter wereld aan te gaan.  

Jubileum

Nike viert haar 20-jarige samenwerking met de Premier League. Een jubileum dat beide partijen niet aan zich voorbij wilden laten gaan. Daarom is er besloten om een remake van de Nike Geo Merlin 2000 te lanceren, de Premier League-bal van het seizoen 2000-2001. De jubileumbal behoudt de iconische look van de bal uit 2000, maar is qua technologie verbeterd. Deze bal kent namelijk de GEO 1 technologie. Dit houdt in dat elk vlak van de bal zich gelijkmatig vult voor een superieure vorming van de bal. Hierdoor is dit de rondste, snelste en meest precieze bal ooit. Van deze limited edition-bal zijn er wereldwijd slecht 600 gelanceerd. Een echt collectors item voor liefhebbers van de Premier League.

Statistieken 

Terug naar het Premier League-seizoen 2000-2001. Alle statistieken op een rijtje. Het Manchester United van Sir Alex Ferguson en Jaap Stam wist de Engelse landstitel binnen te halen. Er werden 992 goals gescoord dit seizoen en 662 assists geleverd. Hollands trots Jimmy Floyd Hasselbaink werd topscorer van Engeland in het seizoen 2000-2001. De ex-international van Oranje kwam dit seizoen 23 keer tot scoren voor The Blues. De Nike Geo Merlin kent nog meer Nederlands succes. Het mooiste Premier League doelpunt aller tijden staat namelijk op naam van Dennis Bergkamp. Het gaat hier om de goal tegen Newcastle United in het seizoen 2001-2002. Met een fabuleuze aanname kwam hij één op één met keeper Shay Given van Newcastle United en schoof de Nike Geo Merlin laag in de rechterhoek. Er kan dus wel gezegd worden dat Nederlanders en de Nike Geo Merlin een gouden combinatie is.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.