SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

New Amsterdam FC wordt dé club van New York

Er gingen al wat geruchten rond over een nieuwe voetbalclub in New York, maar het is een feit. Na de corona pandemie zal New Amsterdam FC toetreden tot het derde niveau van de Amerikaanse voetballadder, de National Independent Soccer Association (NISA). Wat de naam al doet vermoeden klopt, de nieuwe club heeft een Nederlands tintje.

Vanaf het seizoen 2020-2021 zal de club uit The Big Apple toetreden tot de competitie. Onlangs lanceerde zij hun logo en werd bekend wat de clubkleuren worden van New Amsterdam FC. Het is nog onbekend of de club ook hun herkomst wil profileren op het veld met een aantal Nederlandse voetballer. Gezien de naam achten wij deze kant heel groot.

New Amsterdam FC

Nederlandse geschiedenis

Wat sommige mensen niet weten is dat New York heel vroeger Nieuw-Nederland heette. Het huidige centrum van New York, Manhattan, droeg vroeger ook de naam New Amsterdam. Daarnaast gaven zij omliggende plaatsen van New Amsterdam namen als Heemstede, Beverwyck en Haerlem. Nederland was vroeger de bezetter van dit grondgebied en gebruikte het om vanaf daar de handel te drijven. Nu, een kleine 400 jaar later, brengen zij de naam New Amsterdam terug naar waar het vandaan komt.

Oranje

De clubkleuren van NAFC zijn zwart, wit en… oranje! Hiermee leggen zij een directe link met hun verwijzing naar Nederland. Ook zijn er veel verschillende ontwerpen getekend voor het logo van de nieuwe club. In het uiteindelijke logo vinden we ook een touch of Holland. Daarin staat het zeilschip van de eerste Nederlandse immigranten die ooit Amerika binnenkwamen.

Logo New Amsterdam FC

Logo New Amsterdam FC

Derby

Waar tussen New York City FC en de New York Red Bulls de ene derby wordt uitgevochten, heeft de NISA al aangekondigd dat met de komst van NAFC er ook een nieuwe derby zal ontstaan in The City That Never Sleeps. In deze derby zal New Amsterdam FC het opnemen tegen de New York Cosmos. Cosmos dat een rijke geschiedenis heeft met spelers als Pelé, Beckenbauer en Guus Hiddink. In 1985 werd de club opgeheven, maar in 2010 maakte zij een herstart. In 2015 haalde de Cosmos met Raúl haar eerste wereldster binnen sinds hun herstart.

Met deze video op NAFC Instagram-kanaal lieten zij weten dat ze binnenkort officieel gelanceerd worden.

https://www.instagram.com/p/B_SgLdWF3Gh/

 

Lees hier welke weg David Bechham’s Inter Miami FC heeft moeten afleggen om tot de MLS te komen!