SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Netflix en La Liga produceren documentaireserie LaLiga 24

Netflix en de Spaanse voetbalcompetitie La Liga hebben bekendgemaakt dat er een documentaireserie komt van het huidige voetbalseizoen op het hoogste niveau van Spanje. De docuserie zal verschijnen onder de naam LaLiga 24 en wordt eind dit jaar wereldwijd gelanceerd op de streamingdienst. Het format is vergelijk met de documentaireserie ‘Drive to Survive’, die Netflix heeft gemaakt de Formule 1. De serie was een enorm succes onder motorsportfans en de interesse gewerkt van nieuwelingen in de racewereld. Sindsdien heeft Netflix zich achter de schermen van de golfwereld begeven met de serie ‘Full Swing’ en de Grand Slam- en ATP-tournees van tennis gevolgd met ‘Break Point’. Hetzelfde kunstje hoopt de streamingsdienst nu binnen de voetbalwereld te herhalen.

Netflix en La Liga lanceren documentaireserie LaLiga24

LaLiga 24

De serie is gericht op het Spaanse voetbalseizoen 2023-24 en haalt de meest besproken moment en hoofdrolspelers aan. Hoewel La Liga de Engelse Premier League moet voorlaten als meest bekeken voetbalcompetitie ter wereld, daar kent de Spaanse competitie natuurlijk nog steeds de voetbalgrootmachten Real Madrid en FC Barcelona. Tel daarbij de supersterren van het moment als Jude Bellingham en Vinicius Junior of de veelbesproken trainers Xavi en Diego Simeone bij op en kijkcijfers zijn gegarandeerd.

Als het spel eindigt, begint het verhaal

De kijker krijgt een uniek kijkje achter de schermen bij de clubs met aandacht voor de persoonlijke verhalen van de hoofdrolspelers. “De serie biedt exclusieve toegang tot de competitie en zal op zoek gaan naar de meer persoonlijke verhalen van één van de meest gevolgde competities ter wereld,” zei Netflix in een verklaring. Tegelijkertijd de kijker geteased met een aankodiging van LaLiga 24, die opent met: “Als het spel eindigt, begint het verhaal”. Bekijk de video hieronder.